Utorak, 23. travnja 2024.

Pješak teško ozlijeđen nakon što ga je automobil ‘pokupio’ na zebri

Osobni automobil jutros oko 7:20 naletio je na pješaka u koprivničkoj Ulici Đure Basaričeka, izvijestila je policija.

Pješak je pritom teže ozlijeđen, a okolnosti nesreće bit će poznate nakon obavljenog policijskog očevida. Vozač je prvo napustio mjesto događaja pa se potom vratio i policija ga je privela. Vrijedi istaknuti kako je pješak oboren na pješačkom prijelazu.

Inače, u protekla 24 sata u našoj su županiji zabilježene četiri prometne nesreće. Dvije su bile na koprivničkom području i posljedice su im mjeriljive samo kroz materijalnu štetu. Prva je bila u Peterancu, rekla nam je policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar:

Zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarila su se dva teretna automobila. Zatim, oko 16:05 u Ulici Vinica zbog nepropisnog mimoilaženja bočnim su se ogledalima sudarila dva automobila. Jedan od njih vozilom je napustio mjesto događaja, ali naknadno je pronađen.

S obzirom na to da su uzroci jučerašnjih prometnih nesreća uglavnom bili nepoštivanje prednosti prolaska, policija podsjeća na obveze vozača:

Još jednom podsjećamo vozače motornih vozila da su prilikom skretanja ulijevo dužni propustiti vozače koji im dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer svog kretanja, ili naravno skreću udesno. Također ih podsjećamo da pješaci koji su stupili na pješački prijelaz imaju prednost prolaska i da su ih dužni propustiti.

zatvori