Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Ovako će izgledati preustroj Gradske uprave

Koprivnički će se gradski vijećnici u ponedjeljak okupiti na 24. sjednici Vijeća. Jedna od glavnih točaka dnevnog reda je donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Grada Koprivnice.

Kao što smo već najavili, dovršen je prijedlog preustroja Gradske uprave čija je glavna značajka smanjenje broja gradskih upravnih odjela, rekla je Dravi info gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Krenuli smo u preustroj koji smo prije najavljivali: umjesto šest upravnih odjela imat ćemo ih četiri. Smatramo da će to biti dobro i da ćemo poboljšati kvalitetu rada između odjela i prema van, prema našim korisnicima tj. građanima.

Tako će poslove dosadašnjeg Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša koji su se obavljali u Odsjeku za prostorno uređenje preuzeti upravno odjel u čijoj je nadležnosti izgradnja grada, stoga će naziv novog odjela glasiti Upravni odjel za izgradnju grada i prostorno uređenje.

Poslove koje je obavljao Odsjek za komunalno gospodarstvo preuzet će Upravni odjel za financije i poticanje poduzetništva kojemu će se u naziv dodati komunalno gospodarstvo. Isti odjel preuzet će i poslove upravljanja nekretninama, osim imovinsko-pravnih poslova koji ostaju u nadležnosti Upravnog odjela za izgradnju grada i prostorno uređenje.

Također, Upravni odjel za društvene djelatnosti preuzet će poslove dosadašnjeg Upravnog odjela za održivi razvoj i europske poslove. Navedeni upravni odjeli preuzimanjem poslova preuzimaju i službenike te prava, obveze, opremu i dokumentaciju. Na kraju, Jedinica za unutarnju reviziju usklađuje se s preporukama Ministarstva uprave i Ministarstva financija te postaje Služba – Jedinica za unutarnju reviziju.

zatvori