Utorak, 16. travnja 2024.

Niža cijena dnevne karte za parkiranje, ali kazna ostaje ista

Na dnevnom redu predstojeće 24. sjednice koprivničkog Gradskog vijeća, kako je bilo i najavljeno, naći će se i izmjena Odluke o načinu i naplati parkiranja na javnim parkiralištima u gradu Koprivnici.

Ukoliko gradski vijećnici prihvate izmjene vrijeme parkiranja na parkiralištima pod naplatom neće biti vremenski ograničeno, a smanjit će se i cijena dnevne parkirne karte, najavila je Dravi info gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Za cjelodnevno parkiranje cijena karte je 30 kuna u prvoj te 20 kuna u drugoj i trećoj zoni. Kazna ostaje kakva je i bila do novog zakona koji je navodno upućen u saborsku proceduru.

To znači da Grad Koprivnica nije prihvatio prijedlog vijećnika laburista Darka Teteca da se umjesto dnevne izdaju jednosatne ili višesatne karte vozačima koji ne plate kartu pri parkiranju vozila. Prema riječima gradonačelnice, čeka se odluka na nacionalnoj razini. No, ima i drugih novosti.

Ono što je novo – smanjile su se cijene parkiranja na nekim mjestima i uveden je novi režim na određenim parkiralištima gdje se vidi da se parkiranje ne vrši ili recimo kada u Ulici Mihovila Pavleka Miškine nije dopušteno parkiranje za vrijeme nogometnih utakmica. Tako da određene novosti smo uputili i nadam se da će Gradsko vijeće prihvatiti ove prijedloge.

Cijena mjesečne karte time će se prepoloviti i iznosit će 200 kuna za pravne i 100 kuna za fizičke osobe, osim u Dugoj ulici i Ulici Mihovila Pavleka Miškine gdje će i pravne i fizičke osobe moći parkirati cijeli mjesec za 30 kuna. Navedene izmjene neće utjecati na ugovor s koncesionarem.

zatvori