Četvrtak, 25. travnja 2024.

Policija u nedjelju posebno budno motri na bicikliste

Kako bi se smanjilo stradavanje vozača bicikala u prometu te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, Postaja prometne policije Koprivnica u nedjelju će provesti preventivno -represivnu akciju „Nadzor kretanja biciklista“.

Policijski službenici vršit će nadzor vozača i njihovih vozila s posebnim naglaskom na korištenje biciklističkih staza, uporabu svjetala, korištenje reflektirajućih prsluka i vožnju pod utjecajem alkohola.

Na području Postaje prometne policije Koprivnica tijekom siječnja ove godine zabilježeno je 17 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, pet s ozlijeđenim osobama i 11 nesreća s materijalnom štetom. U nesrećama je smrtno stradala jedna osoba, jedna je teško, a četiri osobe su lakše ozlijeđene. Vozači bicikla sudjelovali su u tri prometne nesreće (17 posto), u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a jedna je lakše ozlijeđena.

U odnosu na isti mjesec prošle godine vidljiv je porast prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači bicikla (prošle godine zailježena jedna nesreća). U nadzoru prometa utvrđeno je 60 prometnih prekršaja vozača bicikala, od čega 15 vožnji pod utjecajem alkohola, 26 tehničkih neispravnosti na biciklu, 11 nekorištenja svjetala, sedam nekorištenja reflektirajuće odjeće ili prsluka, te prekršaj korištenja mobilnog uređaja za vrijeme vožnje.

zatvori