Petak, 26. travnja 2024.

NADZOR KRETANJA BICIKLISTA Među 25 vozača – 23 prekršaja

Djelatnici koprivničke Postaje prometne policije tijekom nedjelje, točnije od 14 sati pa do ponoći, proveli su akciju nadzora kretanja biciklista.

Ukupno su provjerili 25 vozača: 17 vozača bicikala, sedam vozača osobnih automobila i jednog vozača traktora, kod kojih su utvrdili ukupno 23 prekršaja. Njih šest vozilo je pod utjecajem alkohola, šest vozila bilo je tehnički neispravno, pet vozača nije koristilo svjetla, jedan je upravljao vozilom prije stjecanja prava, a u dva navrata zabilježeno je i upravljanje biciklom bez ruku. Osim toga, jedan od prekršitelja oglušio se na naredbe policijskog službenika.

Prekršiteljima je izrečeno osam upozorenja, dok su dva prekršaja proglašena beznačajnima. Naplaćene su tri novčane kazne i podneseno je deset optužnih prijedloga.

Već smo rekli da je šest vozača upravljalo pod utjecajem alkohola, a neslavni rekorder među njima bio je 46-godišnji vozač bicikla zatečen malo prije 19 sati u Koprivnici. “Napuhao” je ravnih 2,00 promila.

Tijekom akcije održane su i dvije info-točke, u Sigecu i Koprivničkom Ivancu, gdje su sudionicima u prometu podijeljeni preventivni materijali usmjereni na zaštitu biciklista u prometu te sprječavanje provala i krađa.

zatvori