Četvrtak, 25. travnja 2024.

MAJMUNARIJE Kroz Reku vozio brže nego što smije i na autocesti

Prometna statistika vikenda iza nas nešto je povoljnija nego inače – naime, na području nadležnosti Policijske uprave koprivničko-križevačke nije zabilježena nijedna prometna nesreća.

Prometnih prekršaja ipak je bilo i to ukupno devedeset i tri. Od toga se 27 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola i 24 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu.

Tu je nažalost i uobičajeni alkohol; dvojica vozača su zadržana do otriježnjenja, dvojica su uhićena, a protiv jednoga je proveden žurni prekršajni postupak te je kažnjen novčanom kaznom i zabranom upravljanja vozilima B kategorije. Bio je to 43-godišnjak koji je uhvaćen kako koprivničkim ulicama upravlja s 2,34 promila alkohola u krvi te je kažnjen s 3.600 kuna i zabranom vožnje u trajanju od osam mjeseci.

Rekorder što se tiče alkohola ponovno je bio biciklist, 45-godišnjak uhvaćen u nedjelju navečer u Virju. ‘Napuhao’ je 2,24 promila.

Najbrži je pak bio majstor koji je u sitnim noćnim satima nedjelje, malo prije 4 ujutro, uhvaćen u Ulici Stjepana Radića u Reki. Bio je to 22-godišnjak koji je papučicu gasa stisnuo do bezumna 164 kilometra na sat, iako je brzina tamo ograničena na 70. Uz to, radilo se o mladom vozaču koji je imao i 1,07 promila alkohola u organizmu. Što reći.

zatvori