Petak, 29. ožujka 2024.

LAG Podravina provodi javnu raspravu o izradi Lokalne razvojne strategije za razdoblje od 2014. do 2020.

Lokalna akcijska grupa ‘PODRAVINA’ provodi aktivnosti izrade Lokalne razvojne strategije koja se veže uz Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

Tijek same izrade strategije do sada je obuhvatio prikupljanje i analizu podataka za područje LAG-a PODRAVINA, odnosno 15 općina i Grad Đurđevac. Trenutno se radi na dovršavanju same strategije, odnosno određivanju ciljeva, prioriteta i mjera na temelju napravljenih analiza i potreba prostora. Sljedeće aktivnosti trebale bi biti javne rasprave po pitanju Lokalne razvojne strategije LAG-a “PODRAVINA” za razdoblje 2014-2020.

Strategiju je važno donijeti kako bi bile opisane sve one Mjere iz Programa ruralnog razvoja koje će LAG raspisivati na svom području. Potencijalni korisnici su: obiteljska poljoprivredna gospodarstva, jedinice lokalne samouprave, udruge, šumoposjednici, ustanove, fizičke osobe i ostali korisnici prihvatljivi po pojedinim Mjerama. Ukoliko neki projekt neće biti definiran kroz strategiju, neće se moći niti financirati iz Programa ruralnog razvoja preko LAG-a.
Vodeći se jednim od osnovnih načela LEADER pristupa odozdo prema gore želimo potaknuti sve stanovnike da se aktivno uključe u javne rasprave.

Radionice javne rasprave će se održati prema sljedećem rasporedu:

01.03. 2016. godine u 18.00 sati u Društvenom domu u Kloštru Podravskom za općine Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Ferdinandovac i Kalinovac i u Obrtničkom domu u Đurđevcu za Grad Đurđevac i općine Novo Virje, Virje i Molve.

03.03. 2016. godine u 18.00 sati u Društvenom domu u Drnju za općine Drnje, Đelekovec, Peteranec, Koprivnički Ivanec i Gola i u Društvenom domu u Koprivničkim Bregima za općine Koprivnički Bregi, Novigrad Podravski i Hlebine.


Sadržaj ovoga oglasa je isključiva odgovornost LAG-a PODRAVINA i ne održava nužno stajališta EU.

Projekt je financiran je sredstvima Europske unije, Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, Podmjera 19.1 Pripremna pomoć u okviru Mjere 19 LEADER/CLLD.

zatvori