Četvrtak, 25. travnja 2024.

Košarkaši Koprivnice izgubili od Mladosti na domaćem terenu

Košarkaši Koprivnice poraženi su na domaćem terenu u 14. kolu A-2 lige sjever od Mladosti iz Đurđevca.

I jedni i drugi oslabljeni neigranjem nekolicine igrača imali su za cilj osvajanje bodova prije ulaska u završnicu prvenstva. Dvije ekipe, praktički bez centara, nadmetale su se sa bekovskom postavom, a tu je Mladost predvođena Jančijevim, bila daleko jača.

Zato se Mladost na početku ovog odmjeravanju snaga bolje snašla i nametnula svoju igru. U prvom poluvremenu Mladost je ostvarila 20-tak koševa prednosti i to je ono glavno što smo gledali u ovoj utakmici. U drugom poluvremenu vodila se izjednačena borba i rezultatski i igrački. Igrači Mladosti su bili umorni da ostvare još značajniju prednost, a snaga koju su sačuvali bila je dovoljna da ne dozvole igračima Koprivnice da ih sustignu. Čim bi Koprivnica malo zaigrala, Mladost je uzvraćala dalekometnim šutevima i tako do kraja utakmice.

Utakmica je završila rezultatom 65-82. U redovima Koprivnice iskazali su se Petrović, Jakupić i Vedriš, a kod gostiju su rutinirano odigrali Jančijev i Buković.

Trener Čaldarević utakmicu komentira kao realno stanje stvari jer Koprivnica cijeli drugi dio sezone igra bez pola ekipe i nije konkurentna ni ekipama iz donjeg doma tablice.

zatvori