Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Podravka Vegeta bez problema ‘riješila’ Koku, slijedi Trešnjevka

Rukometašice Podravke Vegete pobijedile su u gostima Koku iz Varaždina s 25:19 (12:9) u 18. kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene.

Varaždinke su se u početku ravnopravno nosile s Koprivničankama, no Podravka je ipak cijelo vrijeme bila u vodstvu, osim početnih 1:0. Dileme oko eventualnog približavanja Koke rješavala je Marijeta Vidak, a potkraj prvog dijela raspucala se i Ekatarina Nemaškalo. Iste su rukometašice nastavile puniti protivnički gol i u drugom poluvremenu, dok je među vratnicama Ivanu Kapitanović zamijenila Mirjana Milenković te s tri uzastopne obrane donijela više sigurnosti u napadu. Podravka je na šest golova prednosti došla u 46. minuti, ubrzo i na sedam, a na kraju je na semaforu stajalo 19:25. Najučinkovitije su bile Ekatarina Nemaškalo s osam, Marijeta Vidak sa šest te Dora Krsnik sa četiri gola.

 

U sljedećem, 19. kolu, Podravka Vegeta u petak od 18 sati u domaćoj dvorani dočekuje Trešnjevku.

UTAKMICA 18. KOLA 1. HRL ZA ŽENE
KOKA – PODRAVKA VEGETA 19:25 (9:12)

VARAŽDIN – Gradska sportska dvorana Arena. Gledatelja: 150. Suci: Igor Hunjadi i Martio Zečević (obojica Zagreb). Nadzonrik HRS-a: Dean Prpić (Zagreb).

KOKA: Dominić (2+0), Golubić (12+1); Jalušić 1, Varšić, Vrček 1, Domjan 1, Babić, Furjan 4, Vujević, Balajić, Tomić 4, Zadravec 8(6). TRENER: Vladimir Canjuga.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (5+0), Milenković (5+0); Nikšić, Dežić 2, Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 4, Milošević 1, Džono 2, Nemaškalo 8(2), I. Mrđen, Papac, Dragišić 2 , Vidak 6, Franković. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Koka 6(6), Podravka Vegeta 3(2).

ISKLJUČENJA: Koka 6 minuta (Jalušić, Vrček, Babić), Podravka Vegeta 6 minuta (Dragišić 2+2, Milošević 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Ekatarina Nemaškalo (Podravka Vegeta).

zatvori