Četvrtak, 18. travnja 2024.

Predstavljamo ekipe KC lige: Upoznajte Bimbo i Caffe bar Cezar

Uoči 8. kola popularnog mininogometnog prvenstva koprivničkih rekreativki i rekreativaca – KC lige, donosimo vam još jedan osvrt na glavne aktere natjecanja iz pera prvog čovjeka Koprivničke udruge za rekreativni sport.

Podsjetimo, dosad smo predstavili Active Commerce, Udrugu za mali nogomet Koprivnica i Petgrad/OPG Radiček, zatim Inductu, ePodravinu i Romantičare te Caffe bar Golf i Sedmu silu, a sada su na redu Bimbo i Cezar.

Raspored 8. kola pogledajte ovdje, a u međuvremenu nastavite čitati…

Bimbo

Kada bismo malo parafrazirali poznatog cinika Diogena koji je lutajući po Ateni sa svijećom tražio čovjeka i stavili ga u kontekst Podravine, rekli bismo: ne treba ti čaša u ruci da bi pronašao odličnu i što je najbitnije žednu ekipu. Jer oni su tu. Malo čudnog imena, ova ekipa punokrvnih nogometaša u punom smislu riječi utjelovljuje duh i smisao KC lige. Svojom pojavom na ligi unijeli su potrebnu svježinu i sa dozom odlične i zdrave “pardon my French” zajebancije vrlo brzo osvojili simpatije publike i ekipa na KC ligi. Izdvajati bilo koga iz ove fino balansirane i posložene momčadi bilo bi nepravedno jer zajedništvo je ono što ih najviše krasi. Nažalost, ozljede kao posljedica dugogodišnjeg natjeravanja napuhanog kožnog mjehura jedini su razlog što ova ekipa još nije zasjela na vrh tablice.

Ipak moram spomenuti barem neke. Centralna figura momčadi je malen stasom, ali velik dijelima Kec Škvorc i kako bi to elegantno rekao Dodik iz Activea –”pravi Bimbaš” našao se u funkciji voditelja, igrača, golmana, a pokoji gram viška skupljen tokom duge zime ne smeta mu da pokaže svoj još uvijek zavidni nogometni repertoar, dok Matija Kuhar koji je prve sezone vodio ekipu opet igra ozarena lica i uživa u nogometu. Kao što mi je nedavno rekao koprivnički “The special one”Čmela, “ja da imam Ivandiju u ekipi bio bi prvi u bilo kojoj ligi” – i ja mu vjerujem. Jer Ivandija unosi onu posebnu čaroliju u igru gdje nogomet opet postaje umjetnost. Naravno, neosporno najbolji u ekipi je Dario Gajski bez čijeg učešća ova ekipa bila bi zakinuta za nogometne majstorije rijetko viđene na ovim prostorima. Neka se ostali momci ne ljute što ih neću spomenuti jer jednostavno nema dovoljno prostora, ali činjenica da su već sada zaslužili trofej za Fair play govori o njihovom poimanju nogometa kao prije svega igre te druženja.

Caffe bar Cezar

Legende koprivničkog nogometa u punom smislu riječi. Još uvijek dovoljno brzi na terenu te istovremeno sve sporiji na novčaniku. Puno redaka napisano je o ovim znalcima i govoriti o njihovom nogometnom znanju bilo bi deplasirano pa ću im se ovim putem zahvaliti što nam svaki vikend besplatno pružaju nogometnu školu. Vidjeti ih kako nesputano uživaju u nogometu i doslovce se igraju nogometa gdje svaki potez ima smisla, a pogotovo kada sakriju loptu poseban je užitak. Po općem sudu prošle sezone lišeni bilo kakvih rezultatskih imperativa igrali su najljepši nogomet na ligi i bilo ih je pravo zadovoljstvo pratiti, a u konačnici i igrati protiv njih. Iako se ne opterećuju rezultatom niti plasmanom, ukoliko ih samo malo podcijenite u trenutku gubite utakmicu.

Oliver Drvosek Kihas kojega smo godinama sa uživanjem pratili kako nesmiljeno para protivničke mreže ovaj puta našao se u nezahvalnoj ulozi golmana. Doduše kao i cijela filozofija momčadi tako i Oli uglavnom većinu vremena provodi na protivničkoj polovici. Daja svojim prodornim glasom još uvijek praktički sam drži obranu dok će fini tehničari Čeko i Serta potezima stvarati višak igrača. “Sam đavo ti je dao brzinu eskivaže i razoran udarac desnom” Ramljak još uvijek je permanentna opasnost za protivnički gol, dok će Jagić i Sović svakim potezom podsjetiti na svoje najbolje dane. Kico još uvijek uspijeva srcem nadoknaditi sve sitne nedostatke, a jedan od onih “vječnih mladića” Darko Napan spreman je za svaku poziciju. Nadamo se da neće tako brzo osvojiti KC ligu jer to znači da ćemo ih još neko vrijeme imati prigodu gledati na ligi.

zatvori