Srijeda, 27. ožujka 2024.

Prihvaćen Tetecov prijedlog: Kazna za neplaćeno parkiranje iznosit će najviše 30 kuna

Koprivnički će se gradski vijećnici danas okupiti na 24. sjednici aktualnog saziva Vijeća. Dnevni red ove sjednice prošlog je tjedna podigao priličnu buru u javnosti zbog najavljene, pa povučene točke dnevnog reda kojom bi se povećale plaće gradonačelnice i njenih zamjenika.

O tome danas neće biti rasprave, kazala nam je pritom gradonačelnica Vesna Želježnjak te ustvrdila kako nije bila riječ o povećanju, već usklađivanju plaća:

Nismo planirali povećati plaću već smo planirali plaće uskladiti s onima koje imaju ostali gradonačelnici i njihovi zamjenici. Ne bih sad o tome. Skidamo tu točku s dnevnog reda. Bit će vremena u budućnosti za raspravu o tome. Riječ je o usklađivanju plaće, no to sad nije bitno. Pripremit ćemo se za ubuduće.

Druga tema od velikog interesa za građane je izmjena cijena parkiranja u Koprivnici. I tu je došlo do promjene jer vijećnici neće morati birati između dva prijedloga – gradonačelničinog i onog kojeg je inicirao laburistički vijećnik Darko Tetec. Naime, Tetec je svoj prijedlog povukao, a gradonačelnica je svoj dopunila Tetecovim o ukidanju kaznene dnevne karte u iznosu od 80 kuna.

To je ono što sam ja htio. Da li će zasluge pripasti ovome ili onome, da li je prijedlog moj ili gradonačelničin… Mislim da je građanima najbitnije da je to nova, pravednija odluka koja će biti njima na korist.

No, prije svega toga, gradski će vijećnici raspravljati o preustroju Gradske uprave i smanjenju broja upravnih odjela sa šest na četiri, a potom i o izmjenama proračuna koje su povezane s preraspodjelom upravnih tijela.

zatvori