Četvrtak, 25. travnja 2024.

Gospodarsko vijeće: Najveći problemi u državi su javni dug i radna mjesta

Članovi Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore –  županijske komore Koprivnica na prvoj su ovogodišnjoj sjednici raspravljali o lanjskim aktivnostima te o planovima za ovu godinu.

Rad s gospodarstvenicima i udrugama, promocija Komore, certifikacija i licenciranje te organiziranje predstavljanja gospodarstvenika na sajmovima samo su neke od aktivnosti koje je ovdašnja Gospodarska komora lani organizirala za svoje članice.

Tako će biti i ove godine, najavio je predsjednik Mirko Habijanec te najavio da će nastojati pomoći lokalnom gospodarstvu utječući na zakonsku regulativu i uređenost sustava:

Najveći problem u državi je javni dug. Toga morate svi biti svjesni. To je jedna velika težina. I drugo su radna mjesta. Javni dug i radna mjesta – na tome se mora raditi, tu se mora pomagati hrvatsko gospodarstvo, hrvatski poduzetnici jedni među drugima. Važno je i isticanje vrijednosti hrvatskih proizvoda da se više ne događa da se provodi neki javni projekt, a da u njemu budu uvozni materijali koje istovremeno proizvodi hrvatsko gospodarstvo. To se ne smije dogoditi, to ni jedna pametna država ni društvo ne rade.

Današnji skup u koprivničkom sjedištu županijske Gospodarske komore bio je prilika i da Ivan Katavić predstavi javnosti KTC-ov program razvoja poljoprivredne proizvodnje u ruralnim krajevima kroz povezivanje malih proizvođača i tog trgovačkog lanca.

zatvori