Petak, 19. travnja 2024.

Gordana Špoljar Andrašić izlaže u Varaždinu

Koprivnička umjetnica Gordana Špoljar Andrašić izlaže svoje radove iz ciklusa ‘Bijela bilježnica’ u Varaždinskoj galeriji Zlati Ajngel, a to je bio povod da porazgovaramo s autoricom izložbe.

Kakvi su radovi predstavljeni?

Možemo to čak i doslovce shvatiti kao bilježnicu jer se radi o radovima u kojima sam zapisivala svoje dnevne opservacije koji me muče i likovno se izrazila. To su bijele slike, potpuno reducirane i minimalistički napravljene kojima sam s minimalno sredstava željela postići neki dojam.

Izloženo je 30-ak novijih radova koji su nastajali u posljednjih 6 mjeseci, a autorica nam je otkrila i što ju je isnpiriralo za tu izložbu:

Pa sve me inspirira (smijeh) međutim najviše se u tim radovima vide moja razmišljanja o životu. Iako to možda zvuči stereotipno, to su moja promišljanja o smislu i besmislu života. Zato se ciklus i zove ‘Bijela bilježnica’ jer su to neka moja trenutna razmišljanja o velikim životnim stvarima.

Galerija Zlati Ajngel postoji više od 30 godina, a Gordana Špoljar Andrašić je među rijetkima, ako ne i jedina umjetnica koja je u njoj izlagala više od jednom, za što može zahvaliti voditelju Galerije Darku Sačiću. Špoljar Andrašić se nada kako će ovu izložbu biti moguće vidjeti i u Koprivnici s obzirom da je ona nastavak ciklusa kojeg smo pretprošle godine mogli vidjeti u sinagogi.

Izložbu “Bijela bilježnica” Gordane Špoljar Andrašić možete razgledati do 14. veljače u radno vrijeme varaždinske Galerije Zlati Ajngel svakodnevno od 18-20, a vikendom od 10 do 12 sati.

zatvori