Četvrtak, 25. travnja 2024.

Gimnazijalci osvojili drugo mjesto na ovogodišnjem Junior Freshhh natjecanju

Tročlana ekipa učenika koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ – Karlo Šerbetar, Ino Lazar i Matej Vugrinec – osvojila je drugo mjesto na ovogodišnjem INA Junior Freshhh natjecanju.

Karlo, Ino i Matej uspjeli su ući u najboljih pet ekipa od 417 koliko ih je ukupno bilo prijavljenih. Kako je bilo, Dravi info rekao je Karlo Šerbetar.

Nije bilo teško, ali bio je malo zeznut tip natjecanja: morali smo opisati procese obrade, zaštite i pročišćavanja zagađenih voda, a nismo baš stručnjaci za to.

Točnije, u prvom zadatku morali su u zadanom vremenu osmisliti cijeli proces pročišćavanja otpadnih voda, dok su u drugome morali pokazati znanje fizike, matematike, biologije, kemije i geografije.

Pobjedu je na kraju odnijela ekipa Prve gimnazije Varaždin, dok su naši mladi genijalci bili drugi. Svaki je od njih za nagradu dobio uređaj Kindle, dok je Gimnazija „Fran Galović“ osvojila posebnu nagradu za školu s najviše prijavljenih timova – bilo ih je, naime, tridesetak – te je od sada opremljena i 3D printerom.

zatvori