Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Vesele dječje maškare posjetile Gradsku upravu

Delegacija maškara koprivničkih gradskih vrtića posjetila je danas Gradsku upravu.

Kao i svake godine, maskirane mališane i njihove odgajateljice dočekala je gradonačelnica Vesna Želježnjak, koja je pohvalila njihove kreativne maske te im podijelila krafne i slatkiše. Gradonačelnica Želježnjak tom im je prilikom zahvalila što na ovaj način čuvaju tradiciju fašnika u našem kraju.

Da nemamo naše tete u vrtićima i naše nastavnike i učitelje u školama, ne bismo ni znali kako se to nekada radilo i kako se čuva tradicija.

Svoje su maske danas pokazali vrtićarci dječjih vrtića Smiješak, Tratinčica i Igra. Odgajateljica iz Smiješka, Davorka Draganić, također je istaknula važnost fašnika za očuvanje tradicije.

Fašnik za djecu znači dobru zabavu, ali i ne samo to, već i upoznavanje tradicionalnih vrijednosti našeg kraja. Znamo da se tu oduvijek njeguje Fašnjek pa nastojimo te vrijednosti prenijeti kroz ove aktivnosti na djecu.

A koprivničko Društvo naša djeca već duži niz godina, uoči fašnika sa željom da potakne kreativnost djece i njegovanje tradicije podravskog kraja organizira izložbe dječjih likovnih radova na temu “Fašnik u dječjim očima” u koju su pozvana sva djeca gradskih i prigradskih vrtića te osnovnih škola. Te radove možete razgledati u šalter sali Komunalca, predvorju Opće bolnice T. Bardek, Domu mladih, Podravki, gradskoj Turističkoj zajednici i koprivničkoj Knjižnici.

zatvori