Srijeda, 24. travnja 2024.
Home aem Cvele uoči prvenstva: Idemo na sve ili ništa, agresija, presing, pa tko izdrži

Cvele uoči prvenstva: Idemo na sve ili ništa, agresija, presing, pa tko izdrži

0
Cvele uoči prvenstva: Idemo na sve ili ništa, agresija, presing, pa tko izdrži
Snimio Marko Posavec.
Nogometaši Koprivnice privode kraju pripreme za novu sezonu Treće Hrvatske nogometne lige istok.

Prošle subote gostovali su u Zagrebu kod HAŠK-a, inače protivnika koji ih je lani izbacio iz Kupa. Kako je prošlo, Drava info pitala je trenera Ranka Celiščaka.

Bilo je 0:0 na poluvremenu, igrali smo fantastično i bili smo puno bolji. Onda sam u drugom poluvremenu u igru uveo neke igrače koje sam imao na probi, Korejce i tako dalje, i onda smo izgubili s 3:1. No, utakmica je pokazala našu već sada jako veliku snagu u taktici i fizičkoj pripremi.

Nakon toga odigrali su još jednu prijateljsku utakmicu, protiv Kalinovca koji se natječe u Međužupanijskoj ligi i, kaže Cvele, s obzirom na razliku u rangu nije bilo nikakve dileme.

To je igra mačke i miša na jedan gol. I kad igram nekompletan i kad odmaram neke igrače samo je pitanje kolika će biti razlika. To ne znači da potcjenjujem naše ligaše i naše igrače, ali tko god se želi baviti ozbiljnim nogometom može doći u Koprivnicu i na gore. Sve ispod toga je jedan rekreacijski nogomet koji bi tako trebalo i tretirati, bez nekih financija… Ovdje počinje ozbiljan nogomet za ambiciozne igrače.

Utakmica je na kraju završila 3:0 za Koprivnicu. Posljednja provjera, tzv. generalka, na rasporedu je ove subote u Sesvetama kod istoimenog drugoligaša.

Tu ćemo pokušati odigrati s udarnom ekipom i vidjeti gdje smo, kaj smo… No, neću tražiti maksimum dokazivanja, u prvenstvu ćemo ionako u svakoj utakmici morati ići na sve ili ništa. Igrat ćemo, to već sada mogu reći, totalno otvoreno i napadački protiv svih. Agresija, presing, pa tko izdrži. Tko će biti bolji neka pobijedi, mi ćemo jurišati od prve do zadnje minute, bez milosti i bez kalkulacija. Samo na pobjedu.

Što se tiče momčadi, Haruna Jammeh još je uvijek u Mađarskoj gdje rješava problem boravišne dozvole. Celiščak se nada kako će što prije riješiti papirologiju i vratiti se u momčad, kao što je obećao. U međuvremenu su još neki igrači bili na probi, kao već spomenuti Korejci, ali Celiščak njima nije nimalo bio zadovoljan. Bili su, kaže, potpuno nespremni.

Ili imaju krivu percepciju, kao ti Korejci koji misle da se u Hrvatskoj igra ne znam kakav nogomet. Pa mi smo za njih svemir.

U Koprivnicu sada mogu doći samo igrači sposobni za prvoligaški nogomet, zaključuje Celiščak. Utakmica u Sesvetama na rasporedu je u subotu od 11 sati. Idućeg tjedna više nema utakmica, samo trening, a u prvom proljetnom kolu prvenstva naši Zeleni gostuju u Varaždinu.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori