Četvrtak, 25. travnja 2024.

‘Fantastična četvorka’ Rotorovaca odlična na Zimskoj brdskoj ligi na Ivanščici

Izvor:BK Rotor
Četvorica članova koprivničkog Biciklističkog kluba Rotor – “Fantastična četvorka”, kako im tepaju u klubu – ostvarili su odličan uspjeh na kraju ovosezonske trkačke Zimske brdske lige Ivanščica 2015/16.

Smisao ovog natjecanja jest da biciklistima i trkačima osigura dozu adrenalina u vrijeme priprema za predstojeću sezonu (“da nam ne bude dosadno zimi”, kažu organizatori) i to na način da kroz sedam kola trče desetkilometarsku rutu od sela Prigorec u podnožju do vrha Ivanščice, najviše planine Hrvatskog zagorja. Dobro pripremljenim trkačima za to treba oko sat vremena, dok oni najbolji stazu ‘riješe’ i u desetak minuta kraćem vremenu. Doba godine često je stvaralo otegotne okolnosti, budući da su natjecatelji obično startali na temperaturi od nekih 5°C da bi ih na vrhu dočekala temperatura ispod nule i jak vjetar.

Naši Rotorovci koji su se ove zime uhvatili ukoštac s nemilosrdnim silama prirode su Marko JertecBoris Buhić Vedran Veršić – veterani Zimske brdske lige, kojima se pridružio i Branislav Buhić. Posljednje, sedmo kolo istrčali su upravo danas u nedjelju i sve skupa ostvarili odličan plasman: Marko Jertec potvrdio je reputaciju najboljeg Rotorovog trkača te osvojio treće mjesto u ukupnom poretku. Boris Buhić bio je osmi, Vedran Veršić dvadeset i drugi, a debitant Branislav Buhić uspješno je završio nimalo laku utrku.

Bila je to u svakom slučaju i dobra priprema za sezonu koja je pred vratima i u kojoj od Rotorovaca očekujemo nove izvještaje o vrhunskim rezultatima.

zatvori