Foto: Marko Posavec
Rukometašice Podravke Vegete gotovo su rutinski svladale Bjelovar u 16. kolu domaćeg prvenstva. Koprivničanke su malo posustale u početku, no na kraju su slavile s više nego uvjerljivih 31:19 (13:11 na poluvremenu).

U vodstvo je prvi došao Bjelovar, u 3. minuti do 2:0, a izjednačila je Ana Nikšić u 5. minuti na 3:3 te nešto kasnije Dora Krsnik na 4:4. Od 10. minute Podravka preuzima inicijativu, vodstvo i prevlast na terenu. No, domaće su se igračice dobro držale i pratile Koprivničanke u stopu, a na poluvrijeme se otišlo s dva razlike.

 

U drugom poluvremenu više nije bilo nikakvih problema, probudile su se i golmanice pa je Podravka samo povećavala razliku. Konačnih 31:19 postavila je Lana Franković koja je zapravo, prema riječima trenera Gorana Mrđena, preokrenula utakmicu i odigrala kao nikad dosad.

Sve u svemu bila je to zaslužena pobjeda, a prednost pred Lokomotivom i dalje su visoka četiri boda. Idućeg vikenda u Koprivnici gostuje Dugo Selo 55.

 

UTAKMICA 16. KOLA 1. HRL ZA ŽENE
BJELOVAR – PODRAVKA VEGETA 19:31 (11:13)

BJELOVAR – Sportska dvorana srednjih škola. Gledatelja: 300. Suci: Hrvoje Čambala (Križ) i Marin Šimić (Sesvete). Nadzornik HRS-a: Vladimir Peković (Varaždin).

BJELOVAR: Pokopac (0+-), Sanader (7+0); M. Nikšić 1, Smiljčić 5(3), Tolić 3, Peti 3, Galetić 4, Pongrac 1, Kuzmić, Mikulić, Hruby, Gašparović 2, Turković. TRENER: Hrvoje Cikoja.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (4+-), Kapitanović (5+0), Milenković (-): A. Nikšić 2, Dežić 3, S. Šenvald, Krsnik 3, Milošević 2, Džono 5, Nemaškalo 5, I. Mrđen, Papac, Dragišić 2, Vidak 3(1), Pavlović, Franković 6. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Bjelovar 3(3), Podravka Vegeta 1(1).

ISKLJUČENJA: Bjelovar 4 minute (M. Nikšić i Kuzmić), Podravka Vegeta 10 minuta (Vidak 2+2, Krsnik, Džono, Nemaškalo).

IGRAČICA UTAKMICE: Lana Franković (Podravka Vegeta).