Četvrtak, 25. travnja 2024.

Županijski ‘mercato’: Glasine i prelasci

U ovo zimsko vrijeme traje stanka od županijskog nogometa. Početak prvenstva najavljen je tek za 12. ožujka. Klubovi miruju što se tiče zelenih terena, ali obavljaju se „transferi“. Kako to u siječnju ide, kruže mnoge glasine oko odlazaka i dolazaka igrača.

U Cvetkovcu bilježimo dva dosta značajna odlaska za ekipu Romana Sovića. Klub su napustili Krunoslav Lovrek (koji je dobio posao u omladinskoj školi NK Zagreba) i Vukonić koji je našao angažman u austrijskom niželigašu. Došli su Karlo Kovač koji je dosad igrao za Tomislav Drnje, Dejan Krstitović iz Ivanca, Milošević iz Borca i Belovari.

Križevčanin Marko Švagelj napustio je Borac iz Imbriovca te karijeru nastavlja u austrijskom Wiesenu.

Što se tiče Drave iz Novigrada Podravskog, možemo reći da su klub napustili veznjak Boško Kosanović i stoper Karlo Pavešić. Kosanović je pojačao Mladost iz Kloštra Podravskog, a Pavešić Prekodravac iz Ždale. Zasada je došao samo Goran Lončar iz Osvita, a klub pregovara s nekoliko nogometaša od kojih su neki iz višeg ranga.

U proljetni dio sezone znatno oslabljeni krenut će Legrađani. Kako neslužbeno saznajemo Graničar su napustili Kolarić, Baričić i Jura Keser. Kolarić je pojačao redove Tehnike, Keser Miklinovca, a Baričić navodno odlazi u redove trećeligaša Koprivnice.

Županijski drugoligaši Tomislav iz Drnja i koprivnička Tehnika pokazuju da ozbiljno ciljaju na ulazak u Prvu županijsku ligu. Tehnika se pojačala Kolarićem iz Legrada te mladim Ernečićem i Hlevnjakom iz Miklinovca. Tomislav je svoju dobru ekipu iz jesenskog dijela dodatno pojačao Strajnićem, Horvatinovićem i Šestakom koji su ostali bez angažmana u Austriji, te Perokovićem iz Tehnike koji će sigurno nedostajati “građevinarima” budući da je za njih u jesenskom dijelu zabio 11 golova.

Doznajemo i kako je Slavenov dojučerašnji junior Sanjin Đurašević pojačao redove NK Reke. Miklinovčani su uz Kesera uspjeli dovesti Luku Šarliju iz Peteranca te Šimunića.

Neslužbeno saznajemo da Koprivnica pregovara s veznjakom Mladosti iz Ždralova Željkom Ostrmanom koji je prije bio u omladinskom pogonu Slaven Belupa. Zasad su odlaske potvrdili Bruno Mešnjak i Dino Balala. Mešnjak odlazi u Austriju kod brata Želimira, a za Balalu ništa nije sigurno. Jedini sigurni dolazak kod Zelenih je Luka Ivanović iz Varaždina.

zatvori