Snimio Marko Posavec.
U Koprivnici i Podravini ponovo sniježi.

Kod voditelja Zimske službe grada Koprivnice Dražena Marđetka provjerili smo kakvo je stanje na gradskim prometnicama.

Kao što možete vidjeti, snijeg ponovno pada. No, mi smo tijekom jučerašnjeg dana, popodneva i večeri očistili sve prometnice tako da se prometuje gotovo normalno, bez zastoja, ali naravno potreban je malo veći oprez.

Nove zakonske odredbe o zimskom održavanju propisuju znatno manji standard čišćenja od onoga na što su građani Koprivnice navikli. Stoga pitanje za Marđetka, je li smanjenje standarda već uočeno na gradskim prometnicama:

Pa nije jer se mi striktno ne držimo toga zakona. Kad bismo čekali 15 cm snijega, imali bismo kolaps u gradu. To se može primjenjivati na otvorenim prometnicama, u gradu je to jednostavno nemoguće. Mi krećemo van kad napada 5, 6, 7 cm snijega, ovisno o intenzitetu, ekipe izlaze na teren ovisno o procjeni stanja.

Tako su ekipe koprivničke zimske službe do sada odradile jedan kompletni prohod. U subotu navečer je obavljeno soljenje. Nakon što je sol počela djelovati ralice su očistile prometnice koje su potom još jednom posoljene. Tako su do jutrošnjeg snijega prometnice bile gotovo crne.

U Zimskoj službi procjenjuju da je stanje na prometnicama dobro, pa uz korištenje zimske opreme i opreznu vožnju ne bi trebalo biti problema. A zimska će služba, zaključuje Marđetko, svoj dio posla, kao i uvijek do sad, odraditi.