Subota, 20. travnja 2024.

Zimska škola folklora i sljedeće godine u Koprivnici

Zimska škola folklora i sljedeće će se godine održati u našoj Koprivnici, najavio je jučer voditelj škole Andrija Ivančan.

Uz ovu najavu, Ivančan je na jučerašnjem prijemu kod zamjenika župana Ivana Pala pohvalio i gostoprimstvo i uvjete održavanja škole u Koprivnici. A što održavanje ove škole znači za grad i županiju, ocijenio je dožupan Ivan Pal:

To dokazuje da Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija ima turistički visoki potencijal, samo ga treba na dobar način koristiti. Istovremeno, i to su njihove riječi, a ja se izuzetno ponosim zbog toga i mislim da bi se svi Podravci trebamo ponositi time, to je prostor koji je u izuzetnom angažmanu kulturno-umjetničkih društava.

Da u Podravini i Prigorju postoji potencijal za organizaciju ovakvih manifestacija potvrđuju i ostala velika događanja koja će se održati ove godine, ističe dožupan Pal.

To je jedna u nizu velikih manifestacija koje su krenule u našem kraju i koje će se i dalje nastavljati. Ja podsjećam da ćemo na proljeće imati opet Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe, a ljeti Rukometno kadetsko prvenstvo. Imamo potencijal za takve stvari.

Od posebnog je značaja i da ovakav tip manifestacija redovito, uz lokalne medije, prate i nacionalni mediji i na taj način doprinose promociji našeg kraja, zaključuje dožupan Pal.

zatvori