Petak, 29. ožujka 2024.

Vrtićarci pokazali što mogu na ledu i zaključili sezonu klizanja

Mališani iz koprivničkih dječjih vrtića Tratinčica, Smiješak i Sv. Josip roditeljima su u nedjelju pokazala vještine na ledu koje su naučili u sklopu Male škole klizanja, odnosno “Igara na ledu”. Time su ujedno i zaključili sezonu klizanja na središnjem koprivničkom trgu, budući da se od ponedjeljka više neće moći klizati.

“Igre na ledu” provodi Zajednica športskih udruga grada Koprivnice u suradnji s koprivničkom Turističkom zajednicom i to već sedmu godinu za redom. Ove je godine bilo uključeno čak 176 mališana podijeljenih u osam skupina. Djecu su na klizalište svakodnevno dovodile njihove odgajateljive iz vrtića, a o njima su na ledu brinule diplomirane kineziologinje Sunčica Kadoić-Svetec, Tihana Vadla, Sonja Šafar, Janja Geršić i Ivana Posavec te apsolventi kineziologije Martina Gregurek i Dario Potroško.

Ovim su događajem ujedno završene i sezonske aktivnosti Male sportske škole koje su, osim Igara na ledu, uključivale i školu skijanja i bordanja. Sada su na redu dvoranske pripreme za Olimpijski festival dječjih vrtića koji će se održati u svibnju.

zatvori