Utorak, 23. travnja 2024.

HDZ ODLUČIO Umjesto Felaka Županijskom će skupštinom predsjedati Verica Rupčić

HDZ-ov saborski zastupnik Damir Felak ostat će članom Županijske skupštine, ali više neće biti njen predsjednik. Umjesto njega, stranka će za tu funkciju predložiti Vericu Rupčić.

Ove jednoglasne odluke Predsjedništvo podravsko-prigorskog HDZ-a donijelo je na svojoj 32. proširenoj sjednici. Predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota podsjetio je da je njihova kolegica Rupčić ovu funkciju zaslužila svojim dosadašnjim radom i angažmanom:

Verica Rupčić se tijekom niza godina dokazala svojim radom i kao članica Županijske skupštine u nekoliko mandata, ali i kao predsjednica našeg koalicijskog kluba vijećnika. Osim toga, gospođa Rupčić je javnosti poznata po izimnom angažmanu na području poštivanja ljudskih prava te poticanja na društveni angažman ovdašnjih žena. Njene aktivnosti i inicijative protiv nasilja u obitelji poznate su na nacionalnom nivou i nisu stranački obojane.

Predsjedništvo županijskog HDZ-a ovu je odluku donijelo bez rasprave i jednoglasno, a donošenje odluke izgleda da je olakšala i činjenica što Verica za mjesto Felakovog nasljednika nije imala protukandidata. Darko Sobota:

Siguran sam da će ona tu svoju novu dužnost obavljati na najbolji mogući način kao što to i svi žitelji ovog područja očekuju.

Županijska skupština trebala bi zasjedati početkom veljače. Sazvat će ju još uvijek aktualni predsjednik Felak te će potom podnijeti i ostavku na tu funkciju. U skladu s poslovnikom, Skupština bi na toj sjednici trebala izabrati Vericu, koja će dužnost predsjednice odmah i preuzeti.

Za posao predsjednika Županijske skupštine predviđena je mjesečna naknada od nešto više od 3.000 kuna.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori