Petak, 19. travnja 2024.

Vatrogasci iz Štaglinca i Peteranca dobili nova vozila

Vatrogasna zajednica Grada Koprivnice predala je DVD-u prigradskog naselja Štaglinec na korištenje malo navalno vozilo.

Riječ je o vozilu kojega je koprivničkim vatrogascima doniralo Industrijsko dobrovoljno vatrogasno društvo Podravka, a potom je ono dograđeno spremnikom za vodu od 450 litara, modulom visokog tlaka koji ima mogućnost i ispumpavanja vode, međumješalicom za pjenilo, radnom i rasvjetom u boksevima, agregatom za struju, motornom pilom. Vozilo je opremljeno i s dva dišna aparata te aparatima za gašenje prahom i CO2 te ostalom operativnom vatrogasnom opremom potrebnom za gašenja požara. Riječ je o dogradnjama i preinakama vrijednima 105.000 kuna od kojih je Sektor za vatrogastvo Državne uprave za zaštitu i spašavanje platio 90.000 a gradska Vatrogasna zajednica 15.000 kuna.

Vozilo je zapovjedniku DVD-a Štaglinec Igoru Međimorcu predao glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske Slavko Tucaković, a predsjednik DVD-a Ivan Golubić zaslužnima za donirano vozilo zahvalio je prigodnim zahvalnicama.

Novo vatrogasno vozilo dobilo je i Dobrovoljno vatrogasno društvo u Peterancu. Uoči 123. redovne skupštine obavljena je primopredaja vozila kojega su vatrogascima kupili Općina i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

zatvori