Utorak, 16. travnja 2024.

Volonteri, još se sutra možete prijaviti na UZOR-ovu radionicu o vrednovanju svog rada

U petak završava rok za prijave za sudjelovanje na radionici namijenjenoj volonterima i organizatorima volontiranja koja će u Koprivnici biti održana sljedeće srijede.

Riječ je o radionici pod nazivom „Potvrda o kompetencijama stečenih volontiranjem“ na kojoj će sudionici kroz niz vježbi naučiti što je to Potvrda, kako je steći, što su kompetencije i kako ih pratiti. Više o ciljevima radionice Dravi info rekla je suradnica na projektima u udruzi UZOR Hrvatske, Mateja Krvar.

Ima dosta volontera čiji rad nije vrednovan, odnosno organizatori volontiranja ne znaju kako vrednovati nečiji rad. Također, tu su i volonteri koji se ne žele uključivati u neke oblike volontiranja jer smatraju da je to besplatna radna snaga i ne žele na to trošiti vrijeme. No, volontiranje im može donijeti mnogo prednosti od kojih je samo jedna veća mogućnost zapošljavanja.

Članovi Udruge Kopriva na radionici će predstaviti i novoosnovani Volonterski centar Koprivnice te sve zainteresirane informirati na koji se način mogu uključiti u neku od brojnih volonterskih mogućnosti u lokalnoj zajednici.

zatvori