Srijeda, 24. travnja 2024.

Uskoro jeftinije parkiranje na manje popunjenim parkiralištima?

Dvadeset i četiri parkirna mjesta bez kojih je prodajom gradske parcele privatnom vlasniku na Florijanskom trgu ostao Koprivnica parking, neće nedostajati jer u Koprivnici postoji dovoljan broj parkirnih mjesta.

Rekao je to Dravi info direktor Koprivnica parkinga Tomo Ježovita te upozorio da u centru grada, samo četiri minute hoda od najužeg gradskog središta, ima avetinjski praznih parkirališta. Za primjer je naveo parkirališta kod stadiona, male sportske dvorane i u Dugoj ulici. Osim toga, sve više vozila završava na periferiji grada, osobito u trgovačkim centrima, što se odražava na naplatu parkiranja. I dok ih u poslovanju ograničava koncesijski ugovor potpisan s Gradom, u Koprivnica parkingu ipak vide kako barem donekle pokrenuti situaciju na bolje:

Mi ćemo rado Gradu predložiti za parkirališta koja su prazna, recimo veliko parkiralište kod stadiona, da tamo uvedemo mjesečne i godišnje karte po jako povoljnim uvjetima i tako pokušamo izaći u susret ljudima koji dolaze raditi u Koprivnicu i moraju parkirati negdje više sati. Trenutna cijena koju imamo je 300 kuna za mjesečnu kartu i smatramo da je ona previsoka i da je građani teško mogu kupovati. Predložit ćemo zato malu, simboličnu cijenu da omogućimo toj kategoriji korisnika da parkiraju u Dugoj ulici ili kod stadiona. Neću izlaziti s cijenom, ali bila bi jako prihvatljiva.

O prijedlogu koncesionara trebat će raspraviti Gradska uprava, s kojom su, doznajemo, u tijeku i pregovori o pojeftinjenju cijene dnevne karte. Konačnu odluku na kraju će ipak donijeti Gradsko vijeće.

Za spomenuti je još da sada privatnu Grošićevu parcelu kod Martinovke, nakon uklanjanja dijela ograde, vozači koriste kao besplatno parkiralište u centru grada.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori