Četvrtak, 18. travnja 2024.
Home Iz Koprivničko-križevačke županije Sudionici Zimske škole folklora na prijemu u Županiji uoči završnog koncerta

Sudionici Zimske škole folklora na prijemu u Županiji uoči završnog koncerta

0
Sudionici Zimske škole folklora na prijemu u Županiji uoči završnog koncerta
Izvor: kckzz.hr
Zamjenik župana Ivan Pal i predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić te viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač u ponedjeljak su primili predstavnike Zimske škole folklora koja se ove godine po prvi puta održava u Koprivnici. Prijemu su prisustvovali voditelj škole i poznati etnolog i polonist Andrija Ivančan, predavači i polaznici škole iz Njemačke i SAD-a.

Zamjenik župana Ivan Pal iskazao je zadovoljstvo što se Zimska škola folklora održava na području Koprivničko – križevačkoj županiji te istaknuo želju da to preraste u tradiciju.
Voditelj škole Andrija Ivančan osvrnuo se na rad osnivača, dr. Ivana Ivančana te je pohvalio gostoprimstvo i uvjete održavanja škole najavivši organizaciju Zimske škole i do godine opet u Koprivnicu.

Zimska škola folklora u Koprivnici počela je 3. siječnja te okupila više od 130 sudionika iz Australije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije (Vojvodine), Švicarske i cijele Republike Hrvatske, od kojih je i veliki broj polaznika iz Udruga, članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko –križevačke županije. Školu je organizirala Hrvatska matica iseljenika, a Koprivničko-križevačka županija pružila je potporu održavanju škole. U organizaciji Županije polaznici Škole posjetili su i Galeriju Ivana Večenaja u Goli

Završni koncert Zimske škole folklora održat će se večeras, 12. siječnja u dvorani Domoljub s početkom u 20 sati.

zatvori