Utorak, 23. travnja 2024.

Tko će Kopiću najviše nedostajati u proljetnom dijelu prvenstva?

Nogometaši Slavena Belupa nastavljaju s pripremama za proljetni dio prvenstva. Pod budnim okom trenera Željka Kopića i njegovih suradnika, treniraju na terenu s umjetnom travom te u sportskom centru na Cerinama.

Dva treninga odradili su u petak, danas imaju jedan, dok im je nedjelja slobodna, najavio je trener Kopić. U ponedjeljak se vraćaju ritmu od dva treninga dnevno, a u četvrtak odlaze na deset dana u istarski Medulin gdje će sudjelovati na jakom međunarodnom turniru – Arena Cupu. – Na medulinske pripreme ići će samo igrači s kojima računamo za proljetni dio prvenstva – riječi su trenera Kopića koje prenosi službena internetska stranica kluba. – Siguran sam da ćemo do odlaska u Medulin uspjeti odraditi sve što smo planirali. Za sada nema ozlijeđenih niti nekih zvučnijih prinova, što ne znači da ih neće biti za nekoliko dana. U klubu se radi na tome i nadam se da ćemo dovesti igrače koji će imati kvalitetu koja nam je potrebna. Svakako da nas najviše zanimaju igrači koji mogu uspješno igrati u obrani, odnosno na stoperskim mjestima. Kao što je poznato napustili su nas Mikulić, Potokar i Galović koji se nakon posudbe vratio u Split i koji će nam najviše nedostajati, jer sam njegovom igrom bio jako zadovoljan – rekao je Željko Kopić.

No, s obzirom na najave/glasine o mogućim odlascima Petra Brleka, Ljubana Crepulje pa i kapetana Mateasa Delića, Kopiću možda predstoji malo opsežnije preslagivanje momčadi. Prijelazni rok tek je počeo.

Sam turnir u Medulinu održat će se od 14. do 24. siječnja, a u njemu će sudjelovati ukupno osam momčadi iz Hrvatske, Slovenije, Rumunjske, Češke i Austrije. U jednoj skupini uz naš Slaven Belupo bit će Viitorul Constanta (Rumunjska), Inter Zaprešić i Koper (Slovenija), a u drugoj SC Rheindorf Altach (Austrija), Lokomotiva (Zagreb), Teplice (Češka) i Zavrč (Slovenija). Finale je na rasporedu u nedjelju, 24. siječnja.

zatvori