Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Slaven Belupo remizirao s Krkom uz brojne propuštene prilike

Nogometaši koprivničkog prvoligaša u subotu su u prijateljskom susretu odmjerili snage s Krkom iz Novog Mesta, u sklopu priprema za proljetni dio prvenstva. Nakon dva puta po 60 minuta, konačni rezultat glasio je 2:2.

Prvi su u vodstvo došli Slovenci nakon što su dobre prilike propustili Arap i Križman. Rozmanova se mreža prvi put zatresla u 25. minuti, nakon što je lopta pogodila nekog od igrača u živom zidu Farmaceuta. Na drugi pogodak nije trebalo dugo čekati; nekoliko minuta prije kraja prvog dijela Slovenci povisuju na 2:0.

U nastavku Ozobić glavom smanjuje razliku na 2:1, a u 77. dosuđeno je zaleđe i Marciušov pogodak nije priznat. Ejupi u 90. minuti susreta izlazi sam pred golmana, ali ne puca i gubi loptu. Konačno izjednačenje dolazi u 103. minuti, a postiže ga Marciuš na Purićevu asistenciju.

Sljedeća provjera na rasporedu je 5. veljače protiv Zavrča, a potom slijedi gostovanje kod trećeligaša Mladosti u Ždralovima. Tjedan dana nakon toga počinje prvenstvo; Slaven u prvom kolu gostuje kod Hajduka u Splitu.

KRKA: Mitrović, Marotti, Bogdan, Ejup, Gliha, Majstorovič, Welbeck, Kostanjšek, Fuček, Perič, Dangubić (još su igrali: Barukčić, Dar. Marjanovič, Vukčič, Dežmar, Dam. Marjanovič, Potokar, Kramar, Aniekan, Kabiku, Radič, Novak, Trščinar, Kabič, Markič, Judež). Trener: Andrej Krastevec.

SLAVEN BELUPO: Rozman, Barić, Musa, Katić, Delić, Crepulja, Arap, Jambor, Savić, Križman, Ozobić (drugo poluvrijeme: Marković, Purić, Međimorec, Peričić, Martinaga, Leko, Gregurina, Bubnjić, Marciuš, Ejupi, Kobayashi. Trener: Željko Kopić.

zatvori