Petak, 26. travnja 2024.

Marciuš s dva pogotka donio Slavenu pobjedu protiv Intera

Slaven Belupo uspješno je u svom trećem nastupu na Arena Cupu u Medulinu svladao Inter iz Zaprešića. Konačni je rezultat glasio 3:1, što je našim Farmaceutima osiguralo drugo mjesto u skupini Finera.

Koprivnički je prvoligaš na istarskom terenu bio bolja momčad te sasvim zasluženo upisao pobjedu. U vodstvo ih je već u 15. minuti doveo Marko Marciuš te u pedeset i trećoj povisio na 2:0.

Potom je sudac Čalić iz Marčana u dva navrata pokazao na bijelu točku za momčad iz Zaprešića. Prvi jedanaesterac izveo je Dominik Glavina, inače bivši igrač Slavena, no Antun Marković uspio je obraniti udarac. Inter je iz drugog kaznenog udarca smanjio rezultat na 2:1, no kapetan Mateas Delić u 80. minuti zabija za konačnih 3:1.

Bila je to klasična pripremna utakmica u kojoj su isprobane mogućnosti i onih igrača koji ne dobivaju često prvoligašku minutažu, rekao je trener Željko Kopić. Slaven Belupo nastavlja s pripremama u Medulinu prema predviđenom rasporedu, a utakmicu za treće mjesto igrat će protiv austrijskog Altacha u nedjelju od 11 sati.

Recimo i kako je utakmica započela minutom šutnje za dugogodišnju članicu Uprave i svojedobno potpredsjednicu Slavena Belupa, Maru Barezu, koja je jučer sahranjena na koprivničkom gradskom groblju.

Slaven Belupo – Inter 3:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Marciuš (15), 2:0 Marciuš (53), 2:1 Šoljić (64-11m), 3:1 Delić (80).

Slaven Belupo: Marković, Purić, Musa, Peričić, Martinaga, Bubnjić, Jambor, Brlek, Marciuš, Križman, Kobayashi (od 60. minute: Marković, Barić, Musa, Katić, Štiglec, Arap, Gregurina, Bistrović, Delić, Ozobić, Savić).
Trener: Željko Kopić.

Redoslijed grupe Finera:

1. Viitorul 9:3 7
2. Slaven B. 5:5 6
3. Inter 7:4 4
4. Koper 3:12 0

zatvori