Utorak, 23. travnja 2024.

Programe koji se natječu za sredstva iz gradskog proračuna ocjenjivat će i stručno povjerenstvo

Do kraja siječnja Zrinski će trg objaviti natječaje za predlaganje programa koji će kroz financiranje javnih potreba dobiti potporu iz koprivničkog gradskog proračuna.

Pristigle programe će prema novim propisima ocjenjivati dva povjerenstva. Jedno će pregledati da li udruga i programi zadovoljavaju formalne uvjete dok će drugo biti stručno povjerenstvo koje će ocjenjivati same predložene programe. I dok će u prvom povjerenstvu biti predstavnici stručnih gradskih tijela, u stručnom će povjerenstvu biti stručne osobe, a za njihov će izbor, također do kraja siječnja, biti objavljen javni poziv. Rekla nam je to pročelnica za društvene djelatnosti Kristina Cvitić:

Uredbom je predviđeno da te osobe mogu biti stručnjaci s područja našeg grada, županije, ali čak i iz cijele Hrvatske. Znači da se Grad Koprivnica kao tijelo nadležno za dodjeljivanje novca može koristiti bazom ocjenjivača koja će biti oformljena kod Ureda za udruge Vlade RH. S obzirom da gradonačelnica donosi odluku tko će biti imenovan u stručno povjerenstvo, ja sad ne mogu reći na koji će način biti izabrani članovi tog povjerenstva. No sigurno znam da će biti raspisani natječaji za izbor ocjenjivača.

Pročelnica Cvitić kaže da je krajnji rok za izbor programa 31. ožujka ove godine. U progračunu je za rad udruga osigurano oko 560.000, za kulturne programo oko 700.000 a za programe s područja Zdravi grad 200.000 kuna.

zatvori