Utorak, 23. travnja 2024.

Prizma VV osvojila drugo mjesto na malonogometnom turniru u Prelogu

Malonogometna ekipa Prizme VV osvojila je visoko drugo mjesto na malonogometnom turniru Mladost Komet 2016. u Prelogu, u vrlo jakoj konkurenciji od 18 ekipa.

Prizma je grupnu fazu natjecanja u svojoj skupini prošla s maksimalne četiri pobjede te s impresivnom gol-razlikom od 11-0. U finalu turnira pobijedili su ekipu TTS SPORT Varaždin s 2:1, te potom u polufinalu deklasirali vrlo jaku momčad MNK Varaždin s visokih 4:1.

Kapetan ekipe Karlo Slukić preuzeo je pehar za drugo mjesto.
Kapetan ekipe Karlo Slukić preuzeo je pehar za drugo mjesto.

U uzbudljivom i neizvjesnom finalu slavila je ekipa Caffe bar Baza-Auto otpad Grandy-OPG Srpak-Fotex iz Preloga s 2:1. Domaća ekipa ipak je bila spretnija te potpomognuta sudačkim vjetrom u leđa odnijela prvo mjesto na turniru. Prvo je poluvrijeme završilo bez pogodaka, da bi početkom drugoga Prizma VV povela s 1:0. Nakon toga dogodilo se nešto što se ne bi smjelo dogoditi ni na jednom sportskom terenu: na scenu stupaju suci koji, čini se, nisu bili dorasli suđenju ovako jakog turnira.

Prva velika greška događa se sredinom drugog dijela utakmice kada “domaći” igrač namjerno udara igrača Prizme laktom u glavu, na što suci ne reagiraju iako bi prema pravilima nogometne igre trebali. Ubrzo nakon toga događa se još jedna sporna (blago rečeno) situacija: “domaći” golman izlazi skoro na centar igrališta gdje vrši pritisak na suca zajedno sa svojim suigračima. Sudac nakon toga ispravnom odlukom vadi crveni karton golmanu, ali u bizarnom preokretu posprema ga natrag uslijed pritiska trenera i ostatka domaće ekipe. Igra se nastavlja kao da ništa nije bilo. Cijela dvorana nakon toga ostaje u šoku, a u zraku vise pitanja: Trebaju li u prvom planu biti igrači ili suci, odnosno treba li se na samom turniru i poslije njega pričati o igračima ili o sucima?

Robin Zanjko - najbolji igrač turnira.
Robin Zanjko – najbolji igrač turnira.

Treće mjesto osvojila je ekipa Trakošćana pobijedivši s 2:1 MNK Varaždin.

Najboljim strijelcem turnira proglašen je Benjamin Ikanović, a najboljim vratarom Neven Hlišć, obojica iz pobjedničke ekipe. Naslov najboljeg igrača turnira ponio je Robin Zanjko iz ekipe Prizma VV.

zatvori