Četvrtak, 25. travnja 2024.

Podravka Vegeta u napetoj utakmici u Sesvetama izborila vrijedne bodove

Rukometašice Podravke Vegete upisale su vrlo vrijednu pobjedu u Sesvetama protiv domaćina Sesveta Agroproteinke koji im tapka za petama na vrhu ljestvice. Konačni je rezultat glasio 26:25 za Koprivničanke, iz čega je jasno da utakmica nije bila nimalo jednostavna i da su obje ekipe bile iznimno motivirane pobijediti.

Podravka je u prvom dijelu vodila igru i držala stalnu, premda ne veliku prednost. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 12:14. Bilo je tu puno grešaka u vanjskoj liniji koje su Sesvećanke brzo kažnjavale, a domaća je vratarka Tea Pijević odrađivala sjajan posao – 11 obrana u prvom poluvremenu. Nije bila loša ni Podravkina Ivana Kapitanović s osam obranjenih udaraca.

U drugom dijelu igri su ponajviše doprinijele Ekatarina Nemaškalo i Marijeta Vidak, potonja sa šest golova zaredom. Završnica je bila više nego napeta: Vidak je promašila 30 sekundi prije kraja, a zbog zadržavanja lopte u posljetnjim je trenucima isključena Mirjana Milenković. No, Sesvećanke nisu iskoristile priliku za izjednačenje i ostalo je 26:15 za Podravku Vegetu.

Vrijedi spomenuti i kako je Lokomotiva odigrala neriješeno s Dugim Selom, što znači da joj Podravka sada bježi za dva boda.

UTAKMICA 14. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

SESVETE AGROPROTEINKA – PODRAVKA VEGETA 25:26 (12:14)

SESVETE – Sportska dvorana gimnazije Sesvete. Gledatelja: 150. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru). Nadzornik HRS-a: Anto Josić (Zagreb).

SESVETE AGROPROTEINKA: Pijević (16+0), G. Bešen (-+0); Karaula, Jakara, Pa. Stopić 4, Blažević 4, Pe. Stopić 3, Martinović, Benko 6, Vlajsović, Petrušić 1(1), Anđelić, Bezjak 2, Peraica 1, Milić 5(5). TRENER: Nikola Škorić.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (8+0), Milenković (4+1); Nikšić 2, Dežić 2, Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 3, Milošević 1, Džono, Nemaškalo 9(2), I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak7(1), Franković 2(1). TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Sesvete Agroproteinka 8(6), Podravka Vegeta 4(4).

ISKLJUČENJA: Sesvete Agroproteinka 0 minuta, Podravka Vegeta 8 minuta (Milenković, Milošević, Džono, Vidak).

IGRAČICA UTAKMICE: Ekatarina Nemaškalo (Podravka Vegeta).

zatvori