Četvrtak, 25. travnja 2024.

Jedan gol nedostajao je Podravki za prolaz osmine finala protiv Issyja

Rukometašice Podravke Vegete pobijedile su Issy-Paris Hand u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa pobjednica kupova u Koprivnici. Konačan rezultat glasio je 20:17 (10:9 na poluvremenu). Kako je Issy u Parizu pobijedio s 24:20, razlika nije bila dovoljna za prolaz – nedostajao je jedan gol.

Podravka Vegeta odigrala je odličnu utakmicu, možda i najbolju s europskim protivnikom, o čemu svjedoči i podatak o samo 17 primljenih golova – i to s ozlijeđenom Dragicom Džono koja je usprkos tome ipak nastupila te od 25. minute bez Dore Krsnik. Francuskinje su prvi gol postigle tek u 11. minuti, a Podravka je do tada vodila 4:0. Ivana Kapitanović bila je odlična na golu, Marijeta Vidak u napadu, no tražila se prednost od tri razlike koja bi dala nadu za prolaz. Među vratnice je stala Mirjana Milenković, obranila nekoliko teških lopti i desetak minuta nije primila gol, a onda je Selena Milošević na oduševljenje publike podigla rezultat na 19:16, potom i na 20:17. Milenković brani posljednji Issyjev napad, lopta je 20 sekundi prije kraja bila u Podravkinim rukama – no do realizacije, nažalost, nije došlo.

Tako ovoga puta u četvrtinu finala Kupa pobjednica kupova ipak nije prošla bolja momčad. Koprivnička publika pokazala se u svom najboljem svjetlu, i brojčano i glasovima, a naše se rukometašice okreću suboti i gostovanju u Umagu u osmini finala nacionalnog Kupa.

UZVRATNA UTAKMICA 1/8 FINALA EHF KUPA POBJEDNICA KUPOVA
PODRAVKA VEGETA – ISSY PARIS HAND 20:17 (10:9)
PRVA UTAKMICA 20:24 (12:15)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 1800. Suci: Doru Manea i Radu Iliescu (oba Rumunjska). EHF delegatkinja: Tatjana Medved (Srbija).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (6+0), Milenković (6+-); Nikšić 3, Dežić 2, Karlovčan, S. Šenvald 2, Krsnik, Milošević 5, Džono, Nemaškalo 2, I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 6, Franković. TRENER: Goran Mrđen.

ISSY PARIS HAND: Garba (-), Attingre (13+-); Lassource 2, S. Oftedal 4, Sercien Ugolin 1, Camara 3, Zalewska 2(1), H. Oftedal 3, Niakate 2, Wibe, Fehri, Bossavy, Jovanović. TRENER: Pablo Morel.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 0, Issy Paris Hand 1(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Dežić, S. Šenvald, Milošević), Issy Paris Hand 6 minuta (Niakate 2+2+2, diskv. u 52. minuti).

CRVENI KARTON: Kalidiatou Niakate (52′, treće isključenje).

IGRAČICA UTAKMICE: Selena Milošević (Podravka Vegeta).

zatvori