Četvrtak, 25. travnja 2024.

Organizatori Zimske lige: Imamo turnir s dušom!

Članovi Udruge za mali nogomet Koprivnica koja organizira popularnu malonogometnu Zimsku ligu na svojoj su Facebook stranici objavili emotivan osvrt na svoj turnir, fair play i vjerne navijače u dvorani.

Tekst prenosimo u cijelosti.

Dvorana s dušom

Ako mislite da smo najveći i najkvalitetniji turnir u državi (poslije Kutije šibica), varate se. Da imamo najskuplje pehare, najbolje suce i najmoderniju dvoranu, opet se varate. „To nam nije ni cilj!“

Htjeli bismo napisati kako nemamo problema sa organizacijom, usklađivanjem termina utakmica ili čak da imamo višak sponzora. Sve to bi bila laž.

Ipak, imamo nešto što nam nitko ne može uzeti. Nešto što se izgradilo samo po sebi kroz ovih osam godina.

Imamo ljubav prema lopti, natjecateljsku strast, visok stupanj fair playa te veliku dozu druženja i emocija.

Imamo turnir s dušom!

Svih 952 natjecatelja, zajedno s našim cijenjenim sucima i vjernim kibicima na tribini, velikim i malim sponzorima te Miškom i njegovim suncobranom u hodniku, izgrađuju Zimsku ligu i Koprivnicu.

Reakcije Skorina, Koraba , Adamca, Bukovca ili Hruškara kod spornih fliper auta, kada šapnu Juriši istinu iako je 1/8 finala, 1:1 i dvije minute do kraja, su više od fair playa. Kada Požgaj, Hontić i Fištrek promijene odluku suca i sami dosude korner u utakmici za polufinale kod egal rezultata veterana. Kada ekipe „ne bježe“ od utakmice već međusobno usklade termine i izlaze u susret jedna drugoj oko satnice. Kada CB 048 čeka Pimont 42 minute. To je fair play!

Nadamo se i sportskom odgoju mladih seniora i pionira, koji bi trebali u entuzijazmu i ljubavi prema malom nogometu potražiti uzore u staroj gardi braće Radiček i Petgrada, Daje i Vjerana, Ivančića i Zoke Peričića, Elvisa, Pere i Activa, gospodina Paje, mačka Vidačka, Jambre i desecima drugih. Nagradica koju možda osvoje nije ni blizu sredstvima koja se potroše za benzin, pizze, kotizacije, sokove i Pan pivo.

Ali nadmetanje, jedinstveno druženje i verbalnu komunikaciju s ostalim igračima, kolegama i protivnicima sigurno ne možeš doživjeti na kauču, pred televizorom ili s mišem u desnoj ruci.

I na kraju nas pitaju: zašto nemate live prijenos i rezultate uživo da mogu doma Zimsku ligu pratiti iz fotelje??? E pa gospodo, baš zato. Budite primjer djeci. Dignite dupe iz fotelje, prošećite do legendarne dvorane s dušom, uživajte u malom nogometu i pomognite udruzi Šegrtsko srce. Živjeli!

Udruga za mali nogomet Koprivnica

zatvori