Subota, 20. travnja 2024.
Home Featured Nigerijac Odunlami stiže u Slaven Belupo?

Nigerijac Odunlami stiže u Slaven Belupo?

0
Nigerijac Odunlami stiže u Slaven Belupo?
Obrambene redove koprivničkog prvoligaša u proljetnom bi dijelu prvenstva mogao pojačati Nigerijac Kunle Odunlami. Ovaj 25-godišnji stoper trenutno igra za nigerijski klub Sunshine Stars, a upisao je i 12 nastupa za reprezentaciju Nigerije.

U Slavenu Belupu njegovo ime nije novost: trener Željko Kopić potvrdio nam je kako se radi o igraču kojega je pokušao dovesti još u ljetnom prijelaznom roku, ali je zapelo zbog problema s vizom.

Ta priča je bila pokrenuta, međutim zapelo je oko vize i nismo ga uspjeli dobiti. Sada pokušavamo ponovno taj dio realizirati i stvari idu u boljem smjeru nego ljetos. Znamo da su nam sve stoperske pozicije i ljetos i tijekom polusezone bile deficitarne, kao i sada; treba nam kvaliteta i činimo sve da ga dovedemo.

Odunlamijeva tržišna vrijednost prema Transfermarktu procjenjuje se na 250 tisuća eura. A na Slavenovim pripremama još je jedan inozemni igrač, mladi Zach Kobayashi iz Sjedinjenih Američkih Država.

On je mladi igrač, 1997. godište, kojeg smo uzeli da ga vidimo i procijenimo njegove kapacitete i kvalitetu i to je zasad to.

U Slavenovu kadru još ima mjesta za pridošlice, istaknuo je Kopić, ali nije mu cilj, kaže dovoditi igrače kakve već ima na raspolaganju nego kvalitetnije. No, to nije nimalo lak zadatak.

Kvalitetan igrač ili je u klubu ili gleda prema nekim drugim zemljama u kojima su financijski okviri bolji, ali trudimo se, pokušavamo i vjerujemo da ćemo nešto uspjeti realizirati.

Kopić još uvijek nema popis igrača koji će otputovati na pripreme i Arena Cup u Medulin u četvrtak, no napominje kako taj popis ne mora nužno odgovarati popisu igrača na koje će računati za proljetni dio prvenstva.

Dodajmo i kako se među novim imenima spominje i stoper Božo Musa iz NK Zagreb.

zatvori