Subota, 20. travnja 2024.

Nema dovoljno pomoćnika u nastavi, traži se još šest

Grad Koprivnica traži još šest pomoćnika u nastavi koji će pomagati djeci s invaliditetom i poteškoćama u razvoju u gradskim osnovnim školama i Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Resorno ministarstvo Gradu je preko programa ODJEK – Odrastanje u jednakosti Koprivnica odobrilo angažiranje 17 asistenata, koji već rade s 19-ero učenika. Za njihove je plaće osigurano 1.237.000 kuna. U Gradskoj su upravi projekt izradili prema propisanim kriterijima, no pokazalo se da broj odobrenih pomoćnika nije dovoljan za potrebe koprivničkih osnovnoškolaca. No ipak su našli načina kako do dodatnih pomoćnika, rekla je Dravi info voditeljica projekta Iva Svirčić Borštnar:

Mi smo bili dužni izraditi projektnu prijavu prema uvjetima natječaja gdje se od nas tražilo da se plaće računaju prema zadanoj satnici od 40 sati tjedno, što je nerealno jer ni jedno dijete nije 8 sati u osnovnoj školi. Tu smo ostvarili uštede i od toga novca možemo pokriti nove potrebne pomoćnike.

Potrebe za po jednim dodatnim pomoćnikom iskazale su škole Braća Radić i Đuro Ester te za nova četiri pomoćnika Centar Podravsko sunce. Među novim pomoćnicima bit će dvije kandidatkinje koje su već u prvom krugu u statusu rezerve prošle potrebnu edukaciju, dok je za još četiri raspisan javni poziv. Voditeljica projekta ODJEK Iva Svirčić Borštnar vjeruje da će novi pomoćnici početi raditi s početkom drugog polugodišta, a bit će angažirani do kraja školske godine.

zatvori