Naš Županijski interventni tim ponovno pomaže u tranzitnom centru u Slavonskom Brodu

484
Druga smjena Županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije nalazi se u Slavonskom Brodu, u tranzitnom centru gdje su potpora aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa u izbjegličkoj krizi.

U drugoj smjeni su volonteri, educirani članovi ŽIT-a Zvonimir Šašek i Robert Vulić iz Koprivnice, Miljenko Jagodić i Davor Japec iz Križevaca te zaposlenik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Kristijan Kolarek.

Naši volonteri u tranzitnom centru u Slavonskom Brodu rade u Službi traženja te u mobilnim timovima na prihvatu i otpremi izbjeglica, pomažu pri podjeli odjeće, obuće i prehrambenih proizvoda te vode. Kako su u noćnim smjenama, rad im otežavaju izuzetno niske temperature proteklih dana, no naše volontere to nije spriječilo, da četvorica iz prve smjene, odrade i drugu jednotjednu smjenu u Slavonskom Brodu.

Nakon što su radili na zbrinjavanju izbjeglica 29 dana tijekom rujna i listopada prošle godine na području Botova, prema odluci HCK, interventni tim naše županije od siječnja je uključen u raspored za ispomoć u Slavonskom Brodu, a od 22. veljače kreće i treća smjena.

Prvi puta, petero volontera boravili su u Slavonskom Brodu od 2. do 8. siječnja 2016. godine, a druga smjena u Slavonskom Brodu je upravo sada i to od 22. do 29. siječnja 2016. godine.