Četvrtak, 18. travnja 2024.

‘Mršićev povratak u politiku? Zašto ne?’

SDP-ova gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak potvrdila je Dravi info da će sudjelovati u radu sjednice Glavnog odbora stranke, na kojoj će najvjerojatnije biti potvrđena dvojica kandidata za novog stranačkog predsjednika.

Riječ je o aktualnom predsjedniku Zoranu Milanoviću i njegovu izazivaču Zlatku Komadini. A upravo Komadina ima potporu Vesne Želježnjak. Svoju je odluku, kaže, donijela nakon parlamentarnih izbora:

Izborni rezultati potvrdili su osnove za naše nezadovoljstvom listom koju smo imali u Drugoj izbornoj jedinici. Izborni rezultati su bili takvi da je Koprivnica, iako smatram da treba, ostala bez saborskog zastupnika. Ja sam javno istupila i rekla da ću svoj glas dati za gospodina Komadinu. Smatram da partija treba krenuti u drugom smjeru, da treba uvažavati i slušati lokalnu sredinu kad se predlažu kandidati. To je prevagnulo.

Želježnjak je potvrdila da je Koprivnica upravo za mandata premijera Milanovića uspjela realizirati najviše projekata uz potporu vlade, odnosno državnog novca. Iako smatra da je Milanović izvrstan kandidat za premijera i izniman državnik, na čelu stranke ovog trenutka ipak bi radije Komadinu jer on ima više osjećaja za bilo građana i članova na terenu. Inače, neki su mediji objavili da je Komadina najavio da će, ukoliko pobijedi na stranačkim izborima, nakon dvije godine mjesto predsjednika prepustiti Toninu Piculi. U slučaju da SDP pobijedi na idućim parlamentarnim izborima, dužnost premijera bi prepustio Koprivničancu Zvonimiru Mršiću. A što Vesna Želježnjak misli o Mršićevu povratku u politiku?

Zašto ne? Mislim da se dokazao i kao dobar političar, ali i kao još bolji gospodarstvenik.

Kad je pak u pitanju Podravka, Vesna Želježnjak kaže da novoj vladi treba ostaviti malo vremena. Vjeruje da je ipak nastupilo novo vrijeme u kojemu o predsjednicima uprava i nadzornih odbora kompanija ne odlučuje prvenstveno politika već vlasnici. A upravo danas njen zamjenik Mišel Jakšić najavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Koprivnice. Znači li to da Vesna Želježnjak odlazi u političku mirovinu?

Pa ne znam da li politička mirovina. Naravno da sam zaslužila da se malo odmaknem od svega. Bit ću članica partije uvijek. Koliko ću biti aktivna, to je pitanje. Smatram da sam dosta dugo u politici i da priliku treba dati mlađim ljudima, a mi smo uvijek dobro došli kao potpora.

Za podsjetiti je da je među 103 članica i članova Glavnog odbora SDP-a troje Koprivničanaca. Uz Vesnu Želježnjak to su još Dražen Pros i Tomislav Sitar, te iz županije Križevčanka Marija Vukobratović.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori