Petak, 29. ožujka 2024.

Voditelji podmlatka i mladih Crvenog križa na edukaciji u Krapinskim Toplicama

Voditelji podmlatka i mladih iz podravsko-prigorskih osnovnih i srednjih škola – njih tridesetak – odradili su seminar iz pružanja prve pomoći koje je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziralo u Krapinskim Toplicama proteklog petka i subote.

Seminar je bio namijenjen voditeljima iz škola koji će pripremati ekipe za natjecanja mladih Crvenog križa, a edukaciju su proveli dr. Dražen Curman i dr. Dragutin Šnajdar, koprivnički liječnici i predavači prve pomoći u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica, ujedno i suci na natjecanjima mladih. Dr. Šnajdar upoznao je voditelje s načinom priprema ekipa, a voditelji su pod njegovim vodstvom vježbali zbrinjavanje raznih povreda. Dr. Curman demonstrirao je reanimaciju te upoznao korisnike s načinom korištenja automatskog vanjskog defibrilatora (AVD-a).

Na kraju osposobljavanja kandidati su položili provjeru znanja te primili Potvrde o osposobljenosti za pripreme ekipa za natjecanja. Sama natjecanja održat će se 12. ožujka na gradskim razinama i 16. travnja na međužupanijskima, a državno natjecanje na rasporedu je 14. svibnja u Kninu.

zatvori