Četvrtak, 18. travnja 2024.

Pirotehnička zabava nije se pokazala bezazlenom

Kao i svake godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, Policijska uprava koprivničko-križevačka na svom je području djelovanja provela niz preventivnih aktivnosti u sklopu akcije “Mir i dobro”, namijenjene postizanju veće sigurnosti građana i ugodnije razine javnog reda i mira.

U razdoblju od 27. prosinca prošle do 2. siječnja ove godine, policijski službenici oduzeli su sedam komada oružja i 63 komada raznog streljiva. Također, utvrdili su pet prekršaja nezakonitog posjedovanja oružja te za njih prijavile četiri osobe, a našlo se tu i jedno kazneno djelo koje je rezultiralo kaznenom prijavom protiv jedne osobe.

Kraj godine, također, već je tradicionalno obilježen i općom artiljerijom raznoraznih pirotehničkih sredstava, prilikom čega je ukupno šest osoba zadobilo razne ozljede. U tijeku su kriminalistička istraživanja kako bi se utvrdile okolnosti tih stradavanja.

Svakako vrijedi istaknuti kako lani nisu zabilježena ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih sredstava.

zatvori