Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Martinovka: Uklonjen dio ograde, Grošić podnio vlasničku tužbu

Danas je ponovno uklonjena ograda, odnosno dio ograde kojom je Darko Grošić ogradio svoju parcelu na Florijanskom trgu u strogom centru Koprivnice.

Naime, Općinski sud u Koprivnici naložio je vlasniku parcele da ukloni nešto više od tri metra ograde i tako omogući pristup asfaltiranoj stazi koja po njegovoj parceli vodi do stražnjeg ulaza u zgradu Martinovku. Tako je sud pozitivno odgovorio na zahtjeve vlasnika prostora u Martinovki da im se omogući pravo služnosti koje su, kako ističu, stekli proteklih godina koristeći tu, tada javnu, gradsku parcelu.

I dok njihova odvjetnica Katarina Vuljak podsjeća da je u tijeku i sudski postupak za smetanje posjeda, javnosti se pismenim putem očitovao i Darko Grošić. Navevši da je po struci magistar prava, vlasnik sporne parcele na Florijanskom trgu podsjeća da je Općinski sud u Koprivnici već donio dva rješenja protiv njega i to isključivo na podnescima tužitelja bez da je njemu dana prilika da u svoju obranu kaže ijednu riječ. Grošić primjećuje da, osim što ga ne zanima što bi tuženi mogao reći u svoju korist, sud prilikom dostave privremene mjere ne dostavlja niti jedan prilog koji se u predmetnom podnesku navodi od strane tužitelja, pri čemu ostavlja rok od osam dana za žalbu.

Iako ona ne odgađa privremenu mjeru, Grošić je ipak podnio žalbu, ali i odgovor za smetanje posjeda jer rješenja koprivničkog Općinskog suda ne smatra utemeljenima.

Također je, kako je napisao, danas od Općinskog suda zatražio da što žurnije zakaže raspravu u predmetu smetanja posjeda i donese svoju odluku i to istom brzinom kojom je donio i rješenja u korist tužitelja iz Martinovke, a to je bilo drugi dan po predaji zahtjeva tužitelja.

Građevinski poduzetnik Darko Grošić priopćio je i da je podnio vlasničku tužbu protiv svih tužitelja koji osporavaju njegova vlasnička prava nad parcelom na Florijanskom trgu koju je prije nekoliko tjedana kupio od Grada Koprivnice.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori