Srijeda, 27. ožujka 2024.

Koren suzdržan o imenovanjima u Podravki: To prije svega nije političko pitanje

Iako su sve glasnije rasprave i špekulacije o tome što će i kako nova državna vlast s Podravkom, predstavnik Domoljubne koalicije, HSS-ov župan Darko Koren, prilično je suzdržan o toj temi:

To prije svega nije političko pitanje, ali zasigurno u dijelu u kojem politika može utjecati na to, interes svih nas treba biti da Podravka bude lokomotiva i zamašnjak sveukupnog gospodarstva, prije svega u sektoru poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje koji bi se trebao naslanjati na nju. U kojoj se to ulozi može činiti i u kojem obimu, ja ću se uvijek za to zalagati ne pretendirajući naravno na bilo kakva kadrovska rješenja u tom smislu ili bilo kakvu svoju preveliku ulogu u tome.

Koren trenutno ne želi govoriti o mogućim kadrovskim rješenjima u kompaniji iz Starčevićeve:

Ne želeći prije svega naštetiti kompaniji, mislim da bi sve što bih u tom smislu danas rekao bilo nekorektno i neozbiljno.

Među potencijalnim nasljednicima Zvonimira Mršića spominju se imena bliska i HDZ-u i HSS-u, poput Marka Kolakovića, Stanislava Biondića ili pak Marina Pucara. No ima i onih koji tvrde da nova vlast zasad ne bi micala Mršića s funkcije prvog čovjeka Podravkine uprave, tim više što bi jedan od članova Podravkinog Nadzornog odbora vrlo vjerojatno mogao preuzeti funkciju ministra financija.

zatvori