Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Koprivnica je domaćin jednom od tri najveća plesna natjecanja u Hrvatskoj

Prvenstvo Republike Hrvatske u standardnim plesovima održat će se ove subote u Koprivnici. Naš grad tako postaje domaćin jednome od tri najveća plesna natjecanja u godini na kojem će nastupiti oko 80 najboljih sportskih plesnih parova iz cijele Hrvatske.

Detaljnije o natjecanju Dravi info rekla je tajnica Športskog plesnog kluba Ritam, partnera u organizaciji, Dolores Ciglar.

Očekuje se oko 80 sportskih plesnih parova koji će se boriti za titulu državnih prvaka u svim kategorijama. Ovdje ćemo imati plesača od šest godina do veterana. Specifično za državna prvenstva je da se natječu parovi po starosnim kategorijama i nema kvalitativnih kategorija – znači ako hoćeš nastupiti na državnom prvenstvu moraš plesati svih pet standardnih plesova.

Ustupio ŠPK Ritam.
Ustupio ŠPK Ritam.

Među osamdesetak parova, engleski i bečki valcer, tango, slowfox i quickstep plesat će dva koprivnička para. U mladeži je to plesni par Marko Šimek i Lana Bermanec, a u veteranima Neno Rojčević i Marina Tomac-Rojčević. Što se očekuje od njih?

Od Rojčevića koji su i u reprezentaciji Hrvatske u veteranima očekujemo medalju. Od Marka i Lane za sada ne jer su oni tek ušli u ovu višu kategoriju i plesat će s parovima koji plešu duže. Nekakav rezultat nije imperativ, nego stjecanje iskustva na takvim državnim prvenstvima i državnim natjecanjima.

Natjecatelji od 6 do 56 godina prvenstvo će otvoriti kvalifikacijskim kolima od 14 sati, a najuspješniji će izboriti nastup u finalnom dijelu natjecanja koje počinje u 18:30. Cijena ulaznice u Sportsku dvoranu Srednje škole, gdje će se prvenstvo održati, iznosi 50 kuna, dok je za djecu do 10 godina ulaz besplatan. Prvenstvo organizira Hrvatski sportski plesni savez. Medijski pokrovitelji Prvenstva su Radio Drava i informativni portal Drava info.

zatvori