Četvrtak, 25. travnja 2024.

Kopić održao prvu prozivku Slavenaša, uključeni novi mladi igrači

Nogometaši Slaven Belupa okupili su se danas prijepodne na prvom treningu poslije dvotjedne zimske stanke.

Usprkos nekim prethodnim najavama, na prvoj prozivci trenera Željka Kopića nisu se pojavila nova igračka imena. Nedostajao je Stefan Savić kojemu je odmor produljen zbog pravoslavnog Božića te Muzafer Ejupi koji u Koprivnicu stiže večeras, dok se Nino Galović odazvao iako je 99% sigurno da se vraća u Split, prema Kopićevim riječima. Nejc Potokar sporazumno je napustio klub, a jednom nogom vani je i Tomislav Mikulić. Glavno ime obrane Slavena i prvi stoper kluba i dalje ostaje Vinko Međimorec.

Tko bi mogao pojačati redove koprivničkog prvoligaša u proljetnom dijelu sezone ili makar doći na probu, još se ne zna, kaže trener Željko Kopić – pregovori su u tijeku.

Svakako da radimo na nekakvim pojačanjima i svjesni smo da se to posebno odnosi na zadnju liniju, no svaki dobar igrač je dobrodošao i radimo na tome da dovedemo igrače koji će nam donijeti određenu kvalitetu.

Prvoj prozivci odazvali su se vratari Matjaž Rozman, Antun Marković i Ante Bilandžić, te Vinko Međimorec, Ljuban Crepulja, Muzafer Ejupi (odsutan), Petar Brlek, Marko Martinaga, Filip Mihaljević, Goran Paracki, David Arap, Mateas Delić, Sandi Križman, Vedran Purić, Gordan Barić, Mario Gregurina, Nikola Jambor, Marko Marciuš, Dino Štiglec, Nino Galović, Filip Ozobić, Špiro Peričić, Stefan Savić (odsutan) te novopridošli iz Opuzena Nikola Katić. S prvom ekipom i dalje će trenirati mladi nadareni veznjak Kristijan Bistrović te Marko Bubnjić, brat poznatijeg Igora.

Od mladih igrača prvoj ekipi priključen je Zvonimir Šarlija koji je jesenski dio proveo na kaljenju u Koprivnici, te Matko Zirdum. Zirdum je rođen 1998. i prošao je Slavenovu školu nogometa, zatim je prešao u redove Zagrebačkog Dinama odakle je opet vraćen u Slaven. Haruna Jammeh, doznajemo, neće se pridružiti prvoj momčadi Slavena već ostaje u NK Koprivnici.

Farmaceuti će u Koprivnici trenirati do sredine idućeg tjedna kada odlaze na deset dana u Medulin gdje će odigrati tri utakmice na tamošnjem međunarodnom turniru. Zimski uvjeti ne smetaju im za treninge, kaže trener Kopić, koje odrađuju na pomoćnom terenu s umjetnom travom, a dio će odraditi i u dvorani te na koprivničkim bazenima.

zatvori