Utorak, 23. travnja 2024.

Predstavljamo ekipe KC lige: Upoznajte Caffe bar Golf i Sedmu silu

Uoči nastavka popularnog mininogometnog prvenstva koprivničkih rekreativki i rekreativaca – KC lige, donosimo vam još jedan osvrt na glavne aktere natjecanja iz pera prvog čovjeka Koprivničke udruge za rekreativni sport.

Podsjetimo, dosad smo predstavili Active Commerce, Udrugu za mali nogomet Koprivnica i Petgrad/OPG Radiček te Inductu, ePodravinu i Romantičare.

Raspored večerašnjeg 7. kola pogledajte u najavama, a zasad nastavite čitati…

Caffe bar Golf

Ova ekipa promijenila je više imena nego prosječan student gaća u mjesec dana. Jedan dio ekipe još je tu od kada su ušli pod imenom Podravsko sunce dok je drugi dio došao iz Šegija/Logistike Lory. Svi znamo da je ego zajebana stvar, a u ovoj ekipi to je dosta vidljivo i iako se sigurno radi o jednoj od tehnički najpotkovanijih ekipa dosadašnji rezultati na prošlim ligama ne prate igru. Dojam je da se žele nadigravati i ušetati s loptom u gol, a onda obrana pati. Također stalne promjene na klupi u vođenju ekipe sigurno nisu pravi smjer za ove odlične pojedince.

Golmanski problem ovdje je već duže prisutan i iako Pali solidno obavlja zadatak često vidimo razne promjene na tom mjestu. Jedan od predvodnika ekipe svakako je stari lisac Valentin Knapić, dugog nogometnog staža i još dužeg jezika. Za sada je branio, igrao, vodio, zabijao, padao, molio, bacao flašice, a za pretpostaviti je da njegov opus još nije niti približno gotov. Edi Blažeković nesumnjivo je odličan igrač i s Valterom i Cikačom koji su tu od početka, ukoliko uspiju ujednačiti svoje poglede na igru, u stanju su pobijediti svakoga. Fantazista Jozić koji nas je oduševljavao kad se pojavio na KC ligi malo posustaje pod teretom očinstva dok Leo Harmadi, Kukolja i Dombaj donose brzinu i mladenačku svježinu. Kada svemu pridodamo borbene i uvijek neugodne Borštnara, Kušenića i Kovačeka dobivamo opasnu ekipu kojoj je mjesto u gornjem dijelu KC lige. Za sada ih Ciki s klupe uspijeva dobro voditi i trenutni rezultati na ligi daju nam za pravo da od njih očekujemo još više.

Sedma sila

Majstori donjeg dijela tablice. Vječiti davljenik koji je svake godine uspijevao spasiti svoj status. Ipak, treba im čestitati što su usprkos svim promjenama na ligi koliko god su mogli održali u svom sastavu ljude koji predstavljaju novinarsku branšu, a i još uvijek su uspjeli zadržati onaj rekreativni karakter. Za sada imaju ostvarenu najveću pobjedu u povijesti KC lige i to protiv svojeg vječitog rivala, ekipe Grada od 13:0. Prva pera Koprivnice pokazala su u ovih sedam godina da itekako znaju igrati i razumiju nogomet (zauzvrat potpisnik ovih redaka skrušeno priznaje da nije lako pisati) te da se mogu svakome suprotstaviti. Ova godina konačno bi mogla predstavljati prekretnicu jer su zahvaljujući dečkima iz Novigrada uspjeli pojačati svoje redove.

Goran Čičin-Mašansker koji je ekipu oformio uspio je objediniti skoro sve funkcije pa se okušao kao golman, igrač, strijelac, a i voditelj ekipe. Trenutno pritisnut obiteljsko-poslovnim obavezama čeka svoju prigodu s klupe, spreman zamijeniti umorne pojedince na bilo kojoj poziciji. Prvi glas Radio Drave Hrvoje Ružić ovaj puta je prvi golman ekipe i trenutno troši glasnice raspoređujući svoje igrače. Čovjek iza objektiva Nikola Wolf sputan ozljedama malo se umorio, ali znanje i volja nisu nikad bili upitni, dok će Karlo spremno čekati svoju prigodu i usputno grintati. Odlični tehničar Ivica Barać uklopio bi se u svaku ekipu, a uz standardnog Ledinka i ovogodišnjih pojačanja u vidu iskusnih znalaca Markovića i braće Trnski koji imaju osvojene naslove na KC ligi jamče dodatnu kvalitetu i iskorak iz zone ispadanja, a što im trenutna konstelacija snaga u donjem dijelu KC lige i nudi te se mogu posvetiti nadigravanju.

Nastavak slijedi!

zatvori