Utorak, 16. travnja 2024.

Friščićeva obitelj moli: Ne kupujte cvijeće, uplatite donaciju Šegrtskom srcu

Svečana komemoracija povodom smrti Josipa Friščića održat će se u utorak 26. siječnja u koprivničkoj Gradskoj vijećnici s početkom u 12 sati i 30 minuta. Posljednji ispraćaj bit će istoga dana u 14:30 na mjesnom groblju u Koprivničkom Ivancu.

Što je Josip Friščić značio za ovaj kraj i za našu županiju, Radio Dravi prenio je koprivničko-križevački župan Darko Koren:

Ono što bih htio i trebao reći o Joži teško je sažeti u tri rečenice. Sigurno mogu reći da je ostavio zaista jedan dubok trag u političkom, društvenom pa i gospodarskom životu ovog našeg područja – grada, županije i šire. Isto tako mogu reći da je u velikoj mjeri bio dio i mog života te zapravo da se moj život i karijera nekako poklapaju s njegovim putem. Ima neke simbolike u tome, uvijek nekako razmišljam da ne bih bio župan da nije bilo njega i sve se to poklopilo s prekjučerašnjim datumom; kada je Joža otišao, meni je upravo bilo osam godina kako sam ovdje u Županiji. O Joži stvarno mogu reći samo lijepe riječi, to je nekakvo pravilo kada čovjek ode, ali za njega to zaista važi. Ponavljam, ostavio je velik i dubok trag ovdje među nama.

Obitelj pokojnog Josipa Friščića moli da se umjesto kupnje cvjetnih aranžmana novac uplati na žiro račun humanitarne udruge Šegrtsko srce, br. HR29 2402 0061 1006 87412.

zatvori