Subota, 20. travnja 2024.

Hrvači Podravke sezonu zaključili s ukupno 105 osvojenih medalja

Hrvački klub Podravka zaključio je još jednu rezultatski vrlo uspješnu godinu. U 53 tjedna 2015., hrvači Podravke odradili su ukupno trideset i jednu natjecateljsku aktivnost, što znači da su u prosjeku bili aktivni svakog jedanaestog dana.

Nastavljena je tradicija osvajanja brojnih medalja u svim uzrastima na domaćoj i međunarodnoj sceni. Od trideset i jednog nastupa, četrnaest nastupa ostvareno je na međunarodnim turnirima, šest puta u Hrvatskoj, tri puta u Slovačkoj dok je po jedan nastup ostvaren u Mađarskoj, Češkoj, Sloveniji, Austriji i Rumunjskoj. Na međunarodnim turnirima ukupno je osvojeno šezdeset i šest medalja, od čega 19 zlatnih, 20 srebrnih i 27 brončanih.

Četrnaest nastupa ostvareno je na službenim prvenstvima Hrvatske prilikom čega je osvojeno 29 medalja, 7 zlatnih, 11 srebrnih i 11 brončanih. Prvacima Hratske postali su Filip Verčević i to dva puta, u slobodnom i grčko-rimskom načinu hrvanja u uzrastu starijih dječaka, dok je godinu također s dva naslova završio i Filip Picer u uzrastu kadeta. Alen Nogić bio je zlatni u uzrastu starijih dječaka, Srđan Ostojić u kadetima, a Filip Vusić naslov prvaka Hrvatske osvojio je u konkurenciji juniora.

Mladi hrvači Podravke s osvojenim medaljama. Izvor: HK Podravka
Mladi hrvači Podravke s osvojenim medaljama. Izvor: HK Podravka

Bila su tu i dva reprezentativna nastupa. Stjepan Margić na svjetskom veteranskom prvenstvu osvojio je drugo mjesto, dok je Alen Fodor nastupajući za juniorsku reprezentaciju Hrvatske bio deveti na vrlo jakom turniru u austrijskom Götzisu.

Preostala dva nastupa bila su na međunarodnoj ligi kadeta te na kvalifikacijama za međunarodni Božićni turnir, a tom prilikom osvojeno je osam medalja: dvije zlatne, četiri srebrne i dvije brončane.

Podvucimo crtu: Hrvački klub Podravka u 2015. godini ukupno je osvojio 105 medalja, odnosno 28 zlatnih, 36 srebrnih i 41 brončanu.

Te brojne medalje pokazatelj su nastavka dugogodišnjeg kvalitetnog rada u klubu, a osim na strunjačama, Podravkini hrvači pokazali su se i kao uspješni organizatori. Početkom ožujka održan je 12., sada već tradicionalni, Međunarodni turnir grada Koprivnice “Zlatni pijetao”. Uz nastupe svih klubova iz Hrvatske nastupili su i hrvači iz 31 kluba iz Mađarske, Slovenije, BiH, SAD-a, Češke, Slovačke i Armenije – njih ukupno 384.

Tijekom godine uspješno je nastavljen i program Univerzalne sportske škole koji se dva puta tjedno po 45 minuta održava u dvorani kluba, a namijenjen je djeci predškolske dobi. Sve su njegove aktivnosti u funkciji cjelokupnog razvoja djeteta (fizičkog, kreativnog, emotivnog, kognitivnog itd.). Također, program nije usmjeren na stvaranje isključivo vrhunskih sportaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 5 do 7 godina. Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece te dobi.

Krajem mjeseca studenog započeo je i novi projekt kluba u Novigradu Podravskom, u sklopu kojega je klub otvorio svoja vrata tamošnjim mladim hrvačima koji su do tada trenirali u sklopu Škole hrvanja HK Picok iz Đurđevca. Hrvači Podravke tako su godinu završili s 43 nova člana samo u Novigradu.

Snimila Sandra Levak-Miklošić.
Snimila Sandra Levak-Miklošić.

Hrvački klub Podravka trenutno okuplja preko 140 aktivnih natjecatelja, a pribroje li se tome rekreativci, veterani i članovi raznih komisija, dolazi se do brojke od preko 200 članova klupske obitelji.

Također, uz kraj sezone obavezno je spomenuti i organizaciju I. Prvenstva Koprivničko-križevačke županije u hrvanju slobodnim načinom za uzraste djevojčica i dječaka, koje je u dvorani novigradske Osnovne škole “Prof. Blaž Mađer” okupilo 68 natjecatelja.

Na uspješnu godinu osvrnuo se i predsjednik HK Podravka, Darko Tetec:

Svojim aktivnostima i rezultatima u 2015. godini, HK Podravka potvrdio je da spada u red najuspješnijih sportskih kolektiva u gradu Koprivnici. Svi ovi rezultati nagrada su za dugogodišnji predan, naporan i uporan rad svih članova kluba. Rezultati koje smo ostvarili daju nam za pravo reći da smo radili dobro i uspješno te da je smjer razvoja hrvačkog kluba i fokusiranje na naše najmlađe, bio pravi put. I dalje ćemo ustrajati na tom putu da vrhunske sportske rezultate postižemo stvaranjem vrhunskih sportaša u svom klubu, vlastitim znanjem i pravilnim radom od najmlađih uzrasta do seniora.

Upravo iz tog razloga uveli smo nove sadržaje u klubu poput Univerzalne sportske škole i proširili smo rad Hrvačkog kluba Podravka Školom hrvanja u Novigradu Podravskom. To jasno pokazuje kojim će se smjerom HK Podravka u budućnosti razvijati, a ja se nadam da će svi naši sponzori i lokalna samouprava, kojima moram zahvaliti na podršci i potpori koju nam pružaju, to i ubuduće prepoznavati i podržavati. Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da HK Podravka bude ovako uspješan, a mi ćemo se truditi da budemo još i bolji!

zatvori