Četvrtak, 25. travnja 2024.

Znate li kolika je kazna ako ne očistite snijeg ispred svojih vrata?

Osim koprivničke Zimske službe i komunalnih redara, prohodnost u gradu dobra je i zahvaljujući građanima koji su čistili ispred svojih vrata.

Rekla je to Dravi info pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Maja Ištvan-Krapinec.

Uvijek apeliramo na svijest građana i na to da staze budu prohodne oko njihovih stambenih objekata. Ove godine možemo reći da je stanje zadovoljavajuće. Nije bilo velikih primjedbi, čak niti velikih upozorenja. Komunalni redari u pravilu upozoravaju građane i držimo se toga da to stvarno mora biti zajednički posao komunalnih redara, službi koje čiste i samih građana.

Svaki građanin obavezan je u roku od najviše 24 sata počistiti pješačko-biciklističku stazu ispred kuće ili stana i ispred ograde pojedinog domaćinstva. U suprotnom, slijede kazne od 500 kuna za fizičke i 3.000 kuna za pravne osobe. No, praksa je takva da građani uvijek očiste, ističe Ištvan-Krapinec.

Možemo reći da uglavnom, dosadašnjih godina smo upozoravali i da su nakon usmenih opomena komunalnih redara građani uvijek počistili.

Ištvan-Krapinec napominje i da su sve glavne pješačke staze i prilazi očišćeni te da je trenutno u tijeku čišćenje autobusnih ugibališta kako bi učenici od ponedjeljka nesmetano mogli krenuti u školu.

zatvori