Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Slovenke osvojile košarkaški turnir za djevojčice u Koprivnici

Najbolja koprivnička igračica Doroteja Laljek pozvana je na pripreme mlađe kadetske reprezentacije koje su danas počele u Požegi.

Osmi međunarodni košarkaški turnir za djevojčice “Vrapčići” održan je u ponedjeljak u koprivničkoj Dvorani Branimir. Ovo natjecanje tradicionalno uoči Nove godine organizira Ženski košarkaški klub Koprivnica, a nastupile su djevojčice rođene 2003. godine i mlađe. Naše su košarkašice osvojile treće mjesto, dok je prva bila ekipa Pomurja iz Murske Sobote.

Ukupno je sudjelovalo pet jakih ekipa iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske, dok je još jedna slovenska ekipa otkazala u posljednji trenutak. Pomurje iz Murske Sobote i Kanizsa iz Nagykanizse već su godinama u vrhu slovenske i mađarske košarke, a u Koprivnicu su doputovale i ekipa Dubrava-BLC iz Zagreba te vječni konkurenti koprivničkim košarkašicama, Podravac iz Virja.

Konačni poredak

1. POMURJE, Murska Sobota, Slovenija
2. KANIZSA, Nagykanizsa, Mađarska
3. KOPRIVNICA, Koprivnica
4. PODRAVAC, Virje
5. DUBRAVA-BLC, Zagreb

Nagrade najboljima dodijelili su dopredsjednik košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije Danijel Crnjak, dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te predsjednica Ženskog košarkaškog kluba Koprivnica, Aleksandra Baranašić.

Najbolja petorka turnira. Izvor: ŽKK Koprivnica.
Najbolja petorka turnira. Izvor: ŽKK Koprivnica.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Blaža Čeh iz Pomurja, najprecizniji vrapčić (odnosno najbolji strijelac) bila je Koprivničanka Doroteja Laljek, dok su u najbolju petorku upale Luca Kötő i Lili Horváth iz Kanizse, Blaža Čeh i Aneja Stojko iz Pomurja te Doroteja Laljek iz Koprivnice.

Doroteja Laljek još je jednom potvrdila svoju kvalitetu igre ostvarivši najveći broj poena na turniru, ukupno 91. To je prepoznao i Hrvatski košarkaški savez te ju je pozvao na pripreme mlađe kadetske reprezentacije koje će se održati u Požegi od 2. do 8. siječnja 2016.

zatvori